Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladý playboy se chlubil majetkem i láskou ke zbraním: Ze žárlivosti zavraždil absolventku práv!

Autor: DH - 
29. května 2021
13:21

Šestadvacetiletý Pákistánec se tamní policii sám přiznal k vraždě o rok mladší přítelkyně z Velké Británie, se kterou se pohádal. Z jeho instagramu lze vyčíst, že měl rád zbraně a rád se s nimi i zvěčňoval.

Vraždu pětadvacetileté studentky práv Zayry Zulfiqarové vyšetřovala policie v pákistánském městě Láhaur. Dívka, která původně pocházela z Felthamu v západním Londýně, byla nalezena mrtvá v kaluži krve ve svém bytě, pachatel ji zasáhl do krku a ramene.

Podle tamních médií se k vraždě už přiznal šestadvacetiletý Zahir Jadoon, mladý prominentní synek z bohaté rodiny, který měl podle svých sociálních sítí velkou zálibu v různých zbraních, se kterými se mimo jiné velice rád fotil.

Absolventka práv v Londýně odjela do Pákistánu na svatbu svých příbuzných a v zemi se hodlala zdržet přibližně dva měsíce. Podle všeho se pak seznámila s Jadoonem, se kterým se začali vídat. Na začátku května ji pak měl muž pozvat na večírek pro bohaté obyvatele Lahore, kde ji údajně požádal o ruku. Zayra ho ovšem odmítla, což ho rozčílilo.

Zarážející na celém případu je, že Zayra byla na policii hlásit tři dny před vlastní vraždou, že ji Zahir unesl a vyhrožoval smrtí, protože ho odmítla. O několik desítek hodin později už byla po smrti. Díky tomuto svědectví vyšetřovatelé od samého začátku pracovali s tím, že vrahem je právě mladý pákistánský playboy. Ten nejprve tvrdil, že má alibi, nicméně později přiznal, že lhal.

Obviněný muž je nyní ve vazbě, kde si také počká na soud. K celému incidentu došlo v pákistánském Láhauru, kde mimo jiné tráví čas ve vězení i česká pašeračka heroinu Tereza Hlůšková.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání