Jak potvrzují britské zpravodajské weby, známá dvojice zatím možnost návratu do Spojeného království ještě nijak nekomentovala. Ovšem už teď se proslýchá, že je to samozřejmě jednou z možností, vzhledem k okolnostem...

Harry udělá absolutně všechno, co je v jeho silách, aby se dostal zpět do Británie a mohl být se svou rodinou,“ tvrdí zdroj britského Daily Mailu. „Nebude chtít nic jiného, než být tu pro svou rodinu - především pro svou babičku, během těchto příšerných chvil,“ doplnil zdroj blízký Harrrymu.

Problém samozřejmě představuje princova americká choť Meghan, která je v současnosti v požehnaném stavu. „Meghan je samozřejmě těhotná, a tak se bude nejdřív potřebovat poradit se svými doktory o tom, zda je pro ni vůbec bezpečné cestovat,“ varoval zdroj. 

Je přitom jasné, že Meghan na sebe musí být co nejvíce opatrná, nejen kvůli svému věku, ale také proto, že už má za sebou jeden potrat. Pravděpodobnější je tak asi varianta, že spíše zůstane doma. Otázkou tedy zůstává, jak se zachová její muž - zůstane jí oporou doma, nebo ho to bude táhnout domů, kde má kořeny a své blízké?

„Já myslím, že Harry rozhodně pojede,“ dodal zdroj Daily Mailu k ošemetné situaci. Pokud by se Harry aspoň dočasně vrátil do vlasti, mohlo by to zlepšit jeho vztahy nejen s babičkou Alžbětou (94), ale snad i s bratrem Williamem (38). Smrt prince Philipa by tak kromě bolesti přinesla i něco dobrého. To ale ukáže až čas.

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan by navíc po příletu z USA museli nejméně do pětidenní karantény, napsal list The Guardian. Podle současných nařízení britské vlády musí každý, kdo do Anglie přicestuje, zůstat v karanténě po dobu deseti dní. Karanténu lze zkrátit na pět dnů, pokud si cestující po jejich uplynutí zaplatí za test na covid-19 a pokud ten vyjde negativně.

Vzhledem ke statusu královské rodiny se spekuluje o tom, že by Harry mohl dostat ze zmíněných omezení výjimku. Některým úlevám se nyní těší členové diplomatických misí a konzulárních úřadů v Británii a zaměstnanci mezinárodních organizací, v obou případech včetně jejich rodin.

Fotogalerie
86 fotografií