Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Adámek skončil po operaci mandlí v bdělém kómatu: Jeho máma viní zdravotníky i nemocnici

Autor: ČTK - 
21. září 2021
11:56

Mnoha chyb se podle matky malého Adámka, který po operaci mandlí v Pardubické nemocnici před čtyřmi lety zůstal v takzvaném bdělém kómatu, dopustili zdravotníci nemocnice při zákroku i po něm. Žena v úterý vypovídala jako svědkyně před pardubickým soudem.

Chyby podle ní nastaly při předoperačních vyšetřeních, operaci i řešení kritické situace při masivním krvácení dítěte několik dní po zákroku. Kvůli němu nemohl chlapec několik minut dýchat a má poškozený mozek. V té chvíli nemocniční personál podle ní fatálně selhal, řekla novinářům.

„Chyba byla hned od začátku a chyby se nabalovaly. V první řadě měly sestry přivolat ARO tým. Já jsem jim do poslední chvíle věřila, že tam bude nachystaný a připravený. Kdyby tam byl ARO tým, nedojde k situaci, ke které došlo," uvedla matka chlapce.

Z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti jsou obžalovány sestry Barbora Š., Alena Ch. a lékařka Martina Š. Podle matky chlapec začal v noci několik dní po operaci silně krvácet, šla proto pro sestry, aby zavolaly ARO tým. Ty si však prý nevěděly rady a řekly jí, aby s dítětem sama odešla na ORL ambulanci.

Ukázalo se ale, že je v noci zavřená, dlouho nikdo nemohl najít klíče ani přivolat specializovaného lékaře. Sloužící lékařka se podle matky o chlapce příliš nezajímala. Žalobě pro přečin neposkytnutí pomoci čelí i nemocnice jako právnická osoba.

padrino ( 22. září 2021 01:10 )

Smutný je,že se to stalo synovi zdravotní sestry.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání