Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tomáš (†24) zemřel po zásahu strážníků, kteří použili pepřák: Příčina smrti odhalena!

Tomáš H. zemřel po zásahu strážníků.
Tomáš H. zemřel po zásahu strážníků.  (Autor: Facebook)
Autor: VaB - 
16. září 2021
13:17

Příbramští kriminalisté se zabývali smrtí Tomáše H. (†24), který měl mít konflikt s několika lidmi. Následně proti němu zakročila hlídka strážníků, v nemocnici po zásahu zemřel. Policie řekla, co bylo příčinou smrti. 

Na začátku srpna došlo v obci Březnice na Příbramsku k incidentu mezi čtyřmi lidmi. Na místo dorazili strážníci a celou situaci se snažili vyřešit, proti mladému Tomášovi ale použili slzotvorný sprej, zřejmě pepřák.

Tomáše v bezvědomí transportovala do nemocnice sanitka, později přišla zpráva, že zemřel. „Vzhledem k této zásadní skutečnosti následně kriminalisté překvalifikovali případ i v rovině trestně-právní, a to z těžkého ublížení na zdraví na podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti podle § 143 odst. 1 trestního zákoníku,“ informovala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Aby kriminalisté mohli celý případ objektivně vyřešit, nařídili soudním znalcům posudky. Společně s tím byla nařízena i soudní pitva, která měla odhalit příčinu smrti. „Z vyjádření soudního lékaře, které mají policisté v současné době k dispozici, vyplývá, že příčinou úmrtí 24letého muže byl otok mozku v důsledku úrazových změn. Mechanizmus jejich vzniku je však předmětem dalšího znaleckého zkoumání,“ dodala policistka.

K tragédii došlo už více jak před měsícem, policie se mu stále intenzivně věnuje. Na sociálních sítích lidé mezitím psali, jak dobrý byl Tomáš člověk. „Byl to hodný kluk, zastal se holky a doplatil na to,“ uvedla Zuzana M. na facebooku. „Myslíte si, že ty vaše hádky tady T. pomůžou? Způsobujete rodině akorát větší a větší bolest,“ dodává Tereza V. Rodina později uvedla, že na těle Tomáše viděla dvě tečky, „jako kdyby od paralyzéru“. Velitel tamních strážníků ale uvedl, že jejich muži ve výbavě takového nástroje nemají.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání