Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

VIDEO: Rodící maminka stála ve Zlíně v koloně: Do nemocnice ji doprovodili policisté, pár minut na to rodila

Autor: VaB - 
30. srpna 2021
12:31

V pravou chvíli na pravém místě byla hlídka zlínských policistů. Pomohli tak dvěma rodičům, kteří spěchali do porodnice, protože maminka začala rodit. S autem ale zůstali stát v koloně. Policisté jim ale udělali doprovod a pár minut po příjezdu do nemocnice přišel na svět zdravý chlapeček.

Životní událost se rodičům ze Zlína změnila v dramatickou cestu do nemocnice. Maminka začala rodit, společně vyrazili autem do nemocnice. Jenže třída Tomáše Bati stála, kolona byla dlouhá a čas se neúprosně krátil.

A tak tatínkovi nezbylo nic jiného, než vytočit linku 158 a poprosit o pomoc. Shodou okolností byla za rohem hlídka policistů. Když strážci zákona slyšeli ve vysílačce relaci o tom, že kousíček od nich někdo potřebuje pomoci, vyrazili na místo.

„U avizovaného nákupního centra ve Zlíně - Prštném uviděli v protisměru vozidlo značky Volkswagen, jehož řidič jim světly dával najevo, že potřebuje pomoci. Policisté u něj zastavili a v rychlosti zjistili, že je potřeba jednat. Vypadalo to, že miminko přijde na svět co nevidět. Policisté nezaváhali, zapnuli světelná i zvuková výstražná znamení na vozidle a řidiče požádali, aby je v hustém odpoledním provozu následoval,“ informovala mluvčí policie Monika Kozumplíková.  

Za sedm minut jízdy na majáky se podařilo rodiče doprovodit do nemocnice, kam mezitím velitel hlídky zavolal, aby byl personál připraven hned jednat. „Nastávající mamince i tatínkovi se dostalo potřebné zdravotní péče a policisté odjeli zpět ke svým povinnostem,“ dodala mluvčí.

Radostným závěrem byl i následný děkovný telefonát novopečeného tatínka. Ten oznámil, že je otcem zdravého chlapce, který se narodil jen pár minut poté, co se za pomoci policistů rodiče dostali do nemocnice.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání