Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladý řidič (20) vjel na Zlínsku do protisměru: Po čelním střetu je jeden mrtvý a čtyři zranění

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
19. srpna 2021
09:40

U Brumova-Bylnice na Zlínsku se ve středu večer srazila dvě osobní auta. Při nehodě jeden člověk zemřel, další čtyři lidé skončili se zraněními v nemocnicích. Dechové zkoušky na alkohol u řidičů byly negativní, škoda na havarovaných vozidlech činí předběžně 400 tisíc korun.

Nehoda se stala před 21:00 u obce Svatý Štěpán, která je součástí Brumova-Bylnice. "Ve směru od státních hranic se Slovenskem jelo osobní vozidlo Volkswagen Golf, které řídil dvacetiletý mladík. Společně s ním jeli ve vozidle další dva mladí muži ve věku 20 a 21 let. Zřejmě vlivem rychlé jízdy dostal řidič vozidla smyk, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Ford Mondeo, které řídil osmačtyřicetiletý muž. Společně s ním jela ve vozidle dvaačtyřicetiletá žena, čtrnáctiletý hoch a sedmasedmdesátiletá žena," uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Po srážce podle ní skončil volkswagen na pravém boku na silnici a ford v příkopě. "Při dopravní nehodě utrpěla zranění neslučitelná se životem sedmasedmdesátiletá spolujezdkyně z vozidla značky Ford. Druhá spolujezdkyně z tohoto vozidla vyvázla z dopravní nehody s lehkým zraněním, ostatní dva bez zranění," uvedla Kozumplíková.

Ve volkswagenu utrpěl podle policie těžké zranění dvacetiletý spolujezdec. "Další dva mladí muži utrpěli zranění lehká. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, zraněného mladého muže převážel do nemocnice vrtulník. Silnice byla po dobu vyšetřování smrtelné dopravní nehody uzavřena v obou směrech," uvedla mluvčí.

Dechové zkoušky byly u řidičů negativní, stejně jako test na požití omamných a psychotropních látek u mladšího z nich. "Škoda na vozidlech činí předběžně 400 tisíc korun. Veškeré okolnosti a příčinu této tragické události prověřují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty," doplnila Kozumplíková.

Podle dostupných údajů je spolujezdkyně 17. obětí letošních dopravních nehod ve Zlínském kraji. Za loňský rok zemřelo na silnicích v regionu při nehodách 23 lidí.

Video  Jak zastavit krvácení. Rady záchranáře Víta Samka  - Petr Němeček/ CNC
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání