Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kam zmizel malý William? Strastiplné pátrání trvá už nekonečných sedm let

Autor: rix - 
26. září 2021
18:45

Strach a zmatek provázejí pěstounskou rodinu zmizelého chlapečka Williama Tyrrella. Nebohé dítě zmizelo neznámo kam už před sedmi lety ze zahrady nevlastní babičky. Po letech pátrání se detektivové překvapivě opět vypravili na místo zmizení dítěte. Nastal zvrat v zatím bezvýsledném pátrání?

Na úplný počátek záhadného zmizení tehdy tříletého Williama Tyrrella se vrátili britští detektivové, a to na zahradu jeho nevlastní babičky v Kendallu na severním pobřeží Nového Jižního Walesu. Po chlapci už rodina s policisty pátrá strastiplných sedm let. 

Jak uvedl deník Daily Mail, chlapečkovo zmizení vyvolalo okamžitou obří operaci zahrnující stovky obyvatel a pracovníků záchranné služby a dobrovolníků, kteří prohledávali domy, lesy, potoky a prostory na venkově. Pátrání bylo bohužel zatím bezvýsledné.

Policie k výročí Williamova zmizení oznámila, že se specializovaná jednotka vrátila do Kendallu s místními detektivy a soudními úředníky, aby se ještě jednou podívali na dům, kde byl William naposledy viděn, a také do jeho okolí. To zachytily i fotografie, na kterých jsou viděni uniformovaní muži přímo před domem. 

Jakékoli detailní k informace k návratu na údajné místo činu zatím policisté sdělit nechtěli.

„Vzhledem k tomu, že náš tým pokračuje ve vyšetřování a zkoumá všechny různé možnosti, zaměřujeme se především na to, jestli nám něco neuniklo a zdali je třeba ještě objasnit nějaké podrobnosti, včetně úplných maličkostí,“ vysvětlil vrchní detektiv David Laidlaw.

Policisté jsou podle jeho slov plně odhodláni zjistit, co se nebohému chlapci stalo, a nejlépe ho dostat zpět k jeho rodině. Bolest rodinných příbuzných je o to větší, že chlapeček by v červnu oslavil kulaté desáté narozeniny. „Když jsi nám vzal Williama, ponořil jsi nás do věčné temnoty, jak dlouho budeš pokračovat v našem utrpení. Kdy se rozhodneš přijít a ukončit naši noční můru?“ apelovala náhradní rodina v prohlášení na možného únosce. 

Policisté mezitím avizovali, že plánují výslech s novým podezřelým, kterého nelze z právních důvodů jmenovat. „Vše je předmětem vyšetřování,“ uvedl policejní mluvčí. 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání