Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Firma na Teplicku dostala podezřelou obálku! Byl na ní nápis „antrax“

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: jel - 
9. září 2021
13:04

Nevítanou poštu dostala ve středu firma z Košťan na Teplicku. Přišla jim totiž obálka s velmi podezřelým nápisem. Vypadala, že by mohla obsahovat nebezpečnou látku. Případem se zabývá policie a vzorek zkoumají experti v laboratoři. Zda šlo jenom o hloupý vtip, nebo bylo uvnitř obálky skutečně něco nebezpečného, zatím není jasné.

Hrozba antraxem je často pouhý planý poplach, nicméně hasiči i policisté musí každý případ brát vážně. Jak uvedl server iDnes, tentokrát se v roli oběti ocitla firma Dauczec, která patří pod mezinárodní logistickou společnost.

Podezřelá obálka měla na sobě nápis „Antrax – volejte linku 112“. Ředitel firmy ihned kontaktoval policii a hasiče. Ti podivnou zásilku s neznámou látkou zajistili a poslali na rozbor.

„Dali ji přesně podle předpisů do hermeticky uzavřeného boxu a byla převezena do chemické laboratoře Třemošná u Plzně,“ uvedl mluvčí hasičů Milan Rudolf. 

Antrax je bakteriální onemocnění, které se nejčastěji objevuje u hospodářských domácích zvířat. Může se ovšem objevit i u člověka a často se využívá do biologických zbraní. Pokud se ukáže, že se jedná jen o špatný žert, pachateli hrozí trest za šíření poplašné zprávy a obecné ohrožení.

Milan Kosina ( 9. září 2021 13:39 )

Antrax? Co to je? To neexistuje.
Měli jste na mysli nejspíš Anthrax!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání