Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hamáčkovi u chalupy namalovali nápisy v azbuce. Policie vesnickou májovou tradici neřeší

Autor: Jakub Veinlich, Aktu.cz - 
15. května 2021
18:03

V obci Oskořínek na Nymbursku se přes noc objevily nápisy v azbuce. Jsou před chalupou vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD). Podle zjištění redakce Aktu.cz jde v případě nápisů na chodnících o tradici. Tuto ovšem zadokumentovali policisté.

Nápis Rusko v azbuce „zdobí“ chodník v obci Oskořínek na Nymbursku. Nedaleko má přitom chalupu vicepremiér a ministr vnitra Jana Hamáček. „Ano nápisy tam jsou, ale víc to komentovat nebudu,“ reagoval v sobotu odpoledne pro Blesk Zprávy.

„Mohu potvrdit, že v obci je nápis na silnici, ale nejedná se o nic hanlivého. Věc zaznamenalo obvodní oddělení,“ řekl Blesk Zprávám mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Video  Epicentrum - Jan Hamáček  - Jakub Tomek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Na nápis mohla podle informací Blesk Zpráv policii upozornit ochranná služba. Hamáček má posílenou ochranku. V poslední době podle svých slov čelí výhrůžkám kvůli plánované cestě do Moskvy. Podle webu Seznam Zprávy tam měl chtít ututlat podíl ruských agentů na výbuších muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014 za dodávku milionu vakcín Sputnik. Vicepremiér ale takové tvrzení odmítá.

Webu Aktu.cz uvedl, že podle místních je v Oskořínku každou třetí květnovou sobotu takzvaná tradice Máje. Na zemi se objevují údajně různé nápisy a vzkazy, které mají s danou osobou něco společného.

„Začaly mi chodit stovky výhrůžných e-mailů. Řeší to policie. Tam jsou výhrůžky smrtí, zabitím, takže opravdu ta situace kolem mě je napjatá,“ řekl ve čtvrtek Hamáček v Epicentru ve studiu Blesk Zpráv.

„Děti se mě ptají, jestli půjdu do vězení, ptají se, jestli jsem něco provedl. Je to devastující, já to nikomu nepřeju,“ dodal vicepremiér.

Video  Hamáček zuří: Kvůli údajnému handlu s Rusy žádá sérii omluv a 10 milionů korun  - ČTK
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

wenzel trousil ( 16. května 2021 14:21 )

No, intelektual...jak to ty poznas? Ty budes taky asi plnoleta,,jen musis jeste take dospet!!!

PPP150W ( 16. května 2021 13:41 )

Ellalella, píšete nelogicky. Bez mozku nelze produkovat myšlenky.

PPP150W ( 16. května 2021 13:38 )

Já nevím, co tady kdo řeší. Nápis tam napsali sami Hamáčkovi. Vyplývá to z nadpisu článku.

wenzel trousil ( 16. května 2021 11:36 )

Putka? Jedina "Putka" jsi tu ty a tvemu slepicimu mozecku to odpovida..Kvok...

wenzel trousil ( 16. května 2021 10:36 )

Presne, tihle dnesni "Hrdinove" maji vetsinou sami maslo na hlave a spolehaji ze v "Demokracii" se lze chovat jak dobytek a nic se jim nestane!! Panecku,,tomu se rika "svoboda"!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa