Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Luxusní vila Radovana Krejčíře na prodej: Získá palác konečně nového majitele?

Autor: rix - 
6. září 2021
05:00

Honosné sídlo první třídy, avšak se škraloupem v bývalém majiteli, jednom nejkontroverznějších podnikatelů u nás. Vila Radovana Krejčíře v Černošicích půjde 23. listopadu do dražby. Už minulé pokusy ale nového majitele nenalezly. Ačkoli exekutor snížil vyvolávací cenu na 21 milionů korun, ani na sedmý pokus nemá přepychový palác nového vlastníka. Získá vila s dramatickou minulostí obávaného gangstera nového majitele díky listopadové dražbě?

Dražbu se ještě pokoušela zastavit Krejčířova manželka, když se pokusila vilu převést na stát, na to ale neměla právo. "Podle sdělení dotyčného soudního exekutora byla dražba odročena, neboť paní Krejčířová se pokusila předmětnou nemovitost opustit a převést ji na stát. Ovšem činila tak v době, kdy měla zakázáno nakládat s tímto majetkem. Z těchto důvodů byl návrh na vklad vlastnického práva do katastru nemovitosti zamítnut," sdělila mluvčí Exekutorské komory Lenka Desatová.

Kdysi přepychový dům podnikatele stojí na pozemku o rozloze větší než 2000 metrů čtverečních. Krejčíř tam během dvou let, kdy vilu rekonstruoval, vybudoval squashový kurt, basketbalové hřiště, na němž mohl dovádět jeho syn, vnitřní a venkovní bazén, diskotéku, vinotéku, kam se vešlo 1000 lahví, i zázemí pro zvířata. I v tomto „oboru“ si potrpěl na kontroverze: v akváriu choval žraloka i perutýna, jednu z nejjedovatějších mořských ryb.

Video  Nejdražší domy České republiky  - Videohub
Video se připravuje ...

Poslední pokus o jeho dražbu proběhl loni v srpnu. Lukrativní lokalita středočeských Černošic ale nepřilákala ani jednoho zájemce, dražba tak skončila fiaskem. A nebylo tomu tak ani v předchozích letech.

Nového majitele hledá dům do roku 2016. A neměl lehký osud. Předloni v srpnu utrpěl značné škody po rozsáhlém požáru. Škodu tehdy policie vyčíslila na 20 milionů korun. Dodnes není jasné, co za požárem Krejčířovy vily stálo. Na vině mohl být i žhář. 

Chvilkového neoprávněného majitele měla vila v roce 2017, kdy se do budovy vloupala skupinka youtuberů, která si říkala TVTwixx. Chlapci si tehdy dosyta užili všech vymožeností, které vila nabízí. Video pak vložili na YouTube a sklidili obří úspěch. Další partičku, která se pokusila o podobný kousek, už dopadli policisté. 

Sídlo zeje prázdnotou od roku 2005, tehdy z ní před policisty uprchl kontroverzní podnikatel Radovan Krejčíř. Ten má na kontě hodně pestrou minulost. Nesedí sice v České republice, ale zato už důvěrně zná věznici v Jihoafrické republice, kde pyká od roku 2013. 

Kromě trestu za únos a pokus o vraždu čelí v JAR také obvinění z několika pokusů o útěk a ze spiknutí s cílem zavraždit policistu a právního konzultanta. Česká republika mimo jiné usiluje o jeho vydání do vlasti kvůli jeho pokusu o vytunelování státního podniku Čepro. 

Video  Vilu Radovana Krejčíře zasáhl v noci na 20. srpna 2019 požár.  - David Malík
Video se připravuje ...

Kopyto ( 6. září 2021 17:11 )

Ten žralok ho měl při útěku hryznout do pr....

lubosbeyr ( 6. září 2021 12:25 )

Může si to koupit Vémola, to je taky takovej exot. Má tam po Krejčířovi akvária i terária..

Dagmar Andersová ( 6. září 2021 11:25 )

No nekup to. Proč nekoupí stát?

verka1 ( 6. září 2021 11:23 )

Koupi stát a vybuduje VIP věznice.

testovnik ( 6. září 2021 11:23 )

Máte podobný názor jako já. Pozemek sice může mít jistou hodnotu, stavby na něm jsou dnes již ruiny a jejich případná likvidace je v podstatě nereálná (zkuste vybourat ten beton) nebo rekonstrukce z hlediska provozních nákladů také nesmyslná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání