Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Z letadla spadl i mladý lékař (†22)! Tělo nemělo ruce ani nohy! Zoufalá rodina přišla o Rezu a jeho bratra

Aktualizováno -
21. srpna 2021
08:39
Autor: jel - 
19. srpna 2021
13:44

Zoufalí Afghánci se od minulé neděle, kdy extrémistické hnutí Tálibán převzalo moc nad hlavním městem země Kábulem, pokouší utéci ze země. Před letištěm se stále tísní davy lidí, a mnozí tak moc chtějí utéci před fundamentalisty, že neváhají riskovat a snaží se zemi opustit na podvozcích letadel. Právě tento nápad se stal osudným teprve sedmnáctiletému chlapci, který spadl přímo na plochu Kábulského letiště v momentě, kdy stroj nabíral výšku. Zoufalá rodina popsala hroznou chvíli, kdy příbuzní nalezli jeho tělo. Mezi oběťmi tohoto zoufalého pokus utéci je také mladý lékař. 

Dva mladí bratři Kabeer a Reza (16 a †17) si sbalili své doklady a ve strachu z extremistického hnutí, které zabíjí lidi, se vydali na letiště v Kábulu poté, co slyšeli, že Kanada a USA přijmou 20 tisíc Afghánců. Společně s obrovským množstvím dalších lidí se tísnili v davu před branami letiště. 

Minimálně starší z nich se chtěl dostat ze země za každou cenu, když se nedostal do amerického letounu C-17, rozhodl se chytit jeho kol. V momentě, kdy stroj nabíral výšku, však spadl na zem a zemřel. Hrozný moment zachytil jeden z přítomných lidí na video.

Příbuzní dvou teenagerů popsali strašlivý moment, když našli tělo mrtvého chlapce. „Že je něco v nepořádku, nám došlo ve chvíli, kdy jsme se mu snažili dovolat na mobil a zvedl to cizí člověk,“ popsali členové rodiny serveru Vice. Ihned pak spěchali na letiště, aby našli jeho i jeho bratra. Starší z chlapců byl nalezen mrtev. „Jeho tělo nemělo nohy ani ruce, sám jsem ho z té plochy odnášel,“ sdělil příbuzný.

Co se ale stalo s mladším z bratrů, není jasné. Nikdo o něm nemá žádné zprávy. Blízcí doufají, že ho najdou ať živého, či mrtvého. Matka obou hochů je z celé situace totálně zničená, přišla o oba syny najednou. Opakovaně prý omdlévala. Rodina chodila do nemocnice, aby zjistila, zda o mladším z bratrů někdo neví, bohužel bezúspěšně.

Další identifikovanou obětí pádu z letadla byl mladý lékař Mohammed Vida, který čerstvě dokončil studium medicíny a začal pracovat v univerzitní nemocnici před nástupem do soukromé praxe. Před rokem se oženil a ve snaze splatit půjčku na svatbu chtěl odejít za prací do zahraničí. Vydal se proto na letiště v Kábulu ve snaze dostat se na palubu jednoho z letadel. To se mu však nepodařilo. Byl jedním z těch, který se držel obřího stroje zvenku... Nic Američanům nezabránilo vzlétnout. Když bylo objeveno jeho tělo, našli v kapse u kalhot lísteček s telefonním číslem jeho otce. Napsal si ho a strčil do kapsy těsně před startem letadla...

Video  Mrazivé záběry z Afghánistánu: Zoufalý útěk na podvozku letadla  - Twitter
Video se připravuje ...

 

 

fido2 ( 21. srpna 2021 14:38 )

Takové doktory poslat zpátky, nepouštět přes hranice, stačí nám ukrajinští lékaři...

fido2 ( 21. srpna 2021 14:25 )

Ha, ha ve 22 letech dokončil studium medicíny....vlastně všichni jsou lékaři. Honem je sem musíme vzít, budou dělat na gynekologii....

CAVESMAN ( 21. srpna 2021 13:01 )

INŽENÝŘI a doktoři - mám takový dojem ,že nemají ani základku- jen si je tam nechte

jaramila ( 21. srpna 2021 11:10 )

A co ti ostatní, bylo jich tam víc, přeci nemohli přežít v té rychlosti a mrazu, jsou o nich nějaké zprávy ?

fico ( 21. srpna 2021 10:58 )

A inženýr v patnácti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání