Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vychovatel měl týrat nezletilého chlapce: Hoch se po trýznění pokusil o sebevraždu!

K otřesnému případu týrání mělo docházet na Slovensku v obci Liptovská Porúbka.
K otřesnému případu týrání mělo docházet na Slovensku v obci Liptovská Porúbka.  (Autor: Reprofoto: JOJ)
Autor: rix - 
16. srpna 2021
19:43

K otřesnému případu týrání mělo docházet na Slovensku v obci Liptovská Porúbka. Vychovatel v Centru pro děti a rodinu tam měl fyzicky i psychicky trýznit nezletilého chlapce. Ten se měl dokonce pokusit o sebevraždu. 

Centrum pro děti a rodinu se nachází přímo v obci Liptovská Porúbka. Podle deníku Noviny.sk v něm mělo docházet k týrání nezletilého chlapce. Měl se ho údajně dopouštět jeden z vychovatelů. Nebohého chlapce měl několikrát fyzicky napadnout a týrat ho také psychicky.

Hoch se měl dokonce pokusit o sebevraždu. „Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování není možné poskytnout více informací. Zmíněný vychovatel je od začátku července 2021 mimo službu,“ uvedla Marianna Šebová z Ústředí práce, sociálních věcí a rodiny. 

Vychovatel, který měl chlapce týrat, má podle informací deníku Noviny.sk v těchto dnech pobírat dovolenou. Informace o týrání je ale natolik vážná, že se případem zabývá policie. Zatím nebylo podáno žádné obvinění a nezačalo trestní stíhání.

„V souvislosti s touto událostí vykonáváme všechny potřebné úkony s cílem objasnění skutku. Z důvodu možného maření vyšetřování a citlivosti případu nebudeme poskytovat žádné bližší informace,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Kremeňová.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Video  K otřesnému případu týrání mělo docházet na Slovensku v obci Liptovská Porúbka.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání