Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fenku Miu původní majitel nechal uvázanou ke koleji! Čtyřnohého mazlíčka se ujala nová rodinka

Autor: rix - 
23. července 2021
19:37

Těžký osud přichystal život fence Mie ze Slovenska. Její majitel se jí vzdal a uvázal ji nelítostně ke kolejím. Tam ji našel duchaplný kolemjdoucí, a tak se psímu miláčkovi začal rýsovat nový život.

Podle prvotních informací měl venku Miu najít před jedenáctou v noci náhodný kolemjdoucí. Když ji duchaplný muž odvázal, fenka ho pronásledovala až k němu domů. Zachránce tedy kontaktoval městskou policii. „Byla promrzlá, hubená, vystresovaná a řekla bych, že i dezorientovaná,“ sdělila deníku Noviny.sk kynoložka Adriana Gálová, na kterou se policisté obrátili.

Ta se o fenku začala starat a cvičit ji. První dny byly těžké, Mia trpěla velmi silnou separační úzkostí a všechno ničila. „I v kleci pořád štěkala a vždycky se z ní dostala, ať už byla jakkoli zabezpečená,“ dodala Gálová.

Když problémy ustoupily, dali pracovníci fenku k adopci. „Vysvětlovali jsme lidem, jak to je. Ničí, štěká a sousedi by si mohli stěžovat,“ popsala Gálová. Noví majitelé se ale přesto po třech měsících našli. V nové rodině se Mie daří lépe, než všichni očekávali. „Vypadá dobře, trošku nám přibrala. Myslím si, že lepší rodinu nemohla získat. O všem s námi diskutují,“ vysvětlila kynoložka.

Případem fenky se ale zaobírá i policie. „Vyšetřovatelé začali ve věci trestní stíhání pro přečin týrání zvířat. V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ řekla mluvčí policie Zlatica Antalová.

Video  Týraná fenka Mia má nové majitele.  - JOJ TV
Video se připravuje ...

verka1 ( 23. července 2021 20:48 )

Taková krásná fenečka ❤️
Majitele chytnout a zavřít, nebo mu udělat to stejný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání