Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tomáš (†15) utonul na basketbalovém kempu: Děsivé svědectví!

Autor: rix - 
17. srpna 2021
05:05

Tragédie se odehrála na basketbalovém kempu pro děti a mládež u Slunečných jezer na Slovensku. Utonul tam Tomáš (†15), který si šel v úterý zaplavat do jezera před hotelem Družba. Anonymní svědek teď přišel s novými děsivými detaily smrti nadějného sportovce.

„Ve vodě nebyl žádný z dospělých. Zdravotnice a zároveň vedoucí si podle kamerových záznamů hrála se svými psy místo toho, aby dávala pozor,“ uvedl rozhořčený anonymní zdroj pro Plusku. Podle něj žena nebyla od chlapce daleko, ale byla k němu otočená zády, a tak neviděla, co se děje.

Podle nejmenovaného zdroje zjistili vedoucí tábora až na obědě, že jim někdo chybí. „Když byly všechny děti najedené, zjistili, že jedno jídlo zůstalo netknuté. Další půlhodinu se procházeli po hotelu a ostatní vedoucí si povídali. Až když zdravotnice našla na břehu chlapcovy věci, začala volat 112,“ popsal údajné chování.

Organizátor tábora Nenad Miloševič se na vysvětlení nezmohl. „Nemám k tomu co říct,“ vyjádřila se stroze také zdravotnice Zuzana. Vedoucí tábora podle zdroje Plusky prý dokonce měli vědět o tom, že Tomáš není dobrý plavec. „Nelíbilo se mi to už na předchozích turnusech. Vedoucí nedávali na děti pozor, když byly ve vodě,“ uvedl anonym.

Tomášovi odhadem prý zbývala dvě až tři tempa, aby se dostal na souš. Už to ale nestihl. Trvalo několik minut, než se chlapcovo tělo podařilo z vody dostat. Na místo vyrazil záchranný vrtulník, ale i přes veškeré snahy se Tomáše už nepodařilo oživit.

Marným pokusům o záchranu chlapcova života údajně přihlížela i jeho sestra (17). „Je mi upřímně líto, že na Slunečných jezerech vyhasl tak mladý život, chci rodině vyjádřit upřímnou soustrast za Správu cestovního ruchu Senec i jménem vodní a záchranné zdravotní služby, která tam byla do třech minut, ale chlapci život bohužel už zachránit nemohli,“ uvedl pro Plus Jeden Deň ředitel Správy cestovního ruchu Senec Marek Šmihel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání