Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Manžele zasáhl nepřímo blesk: Muž utrpěl vážné popáleniny a ještě na něj spadly kameny

Autor: rc - 
24. července 2021
06:31

Výlet do Malé Fatry se změnil v hororový zážitek pro manžele ze Slovenska. Dvojice už scházela z Veľkého Rozsutce, když ji zastihla bouřka. V jejich těsné blízkosti udeřil blesk! Osmatřicetiletý muž utrpěl vážná zranění. Záchrannou misi komplikovalo špatné počasí, kvůli čemuž nemohl vzlétnout vrtulník. Na pomoc manželům proto vyrazila horská záchranná služba.

Na výšlap na Veľký Rozsutec v Malé Fatře se vydali manželé. Túra probíhala podle plánu do chvíle, kdy se už chystali z nejvýraznější hory slézt dolů. Počasí se rychle změnilo a nastala bouřka. Zničehonic v jejich těsné blízkosti udeřil blesk!

Kameny ho udeřily do hlavy

Naštěstí je nezasáhl přímo, ale osmatřicetiletý muž utrpěl vážná zranění. „Udeřil v jejich těsné blízkosti, což způsobilo, že talková vlna shodila toho pána na zem a následně uvolněné kameny ho zasáhly do hlavy,“ uvedl pro slovenský zpravodajský web Noviny.sk Andrej Bárdy z HZS Malá Fatra.

V oblasti stále řádila bouřka, tudíž nebylo možné pro manžele vyslat vrtulník. „Záchranáři z Oblastního střediska HZS Malá Fatra vyrazili muži na pomoc terénním autem do Sedla Medziholie a odtamtud pěšky,“ uvedla Horská záchranná služba na sociální síti Facebook.

Vážné popáleniny

„Po ošetření a poskytnutí neodkladné zdravotní péče ho na nosítkách KONG transportovali do Sedla Medziholie,“ dodali záchranáři s tím, že posléze byl převezen do nemocnice. „Pacient je hospitalizovaný na úrazové chirurgii, je stabilizovaný, na noze utrpěl popáleniny 2. a 3. stupně,“ uvedla Lenka Záteková, mluvčí FNsP Žilina.

Video  Manželé sestupovali z Vel´kého Rozsutce, když v jejich těsné blízkosti udeřil blesk. Muž (38)utrpěl vážná zranění.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání