Zradilo ho srdce

Při bouřlivých ovacích diváků vestoje se mu ale udělalo zničehonic špatně, sesunul se k zemi a už mu nebylo pomoci. „Byla to náhlá porucha srdečního rytmu. Byl jsem tam a poskytoval jsem první pomoc s kolegy, než přijela záchranka. Dozpíval písničku »Já jsem optimista« v dobré formě, byla děkovačka, asi dvakrát se poklonil a najednou se pomalu sesunul k zemi. Párkrát se vrátil a hýbal očima, ale nezvládl to. Bohužel, je to pravda,“ popsal Deníku N jeden z diváků.

Boj s covidem

Lasicu paradoxně během vládních opatření, jež uzavřela divadla i na Slovensku, velmi trápilo, že nemůže vystupovat. „Nejvíc mi chybí právě to, že nemůžu pracovat. Vlastně se ani tak nebojím o sebe, starost mi dělá hlavně osud ostatních lidí u nás v divadle. Jsme závislí na tržbách, a proto jsme teď ve velkém ohrožení,“ svěřil se loni v dubnu s tím, že jsou aspoň s manželkou po dlouhé době pořád spolu. „Přestože jsme se ženou činorodí, jsme zároveň již senioři, čili spadáme do kategorie, která by nikam chodit neměla. Pro nás je situace skutečně omezující,“ dodával Lasica jedním dechem, že se covidu bojí.

O své smrti ale žertoval – po dovršení 80. narozenin měl prohlásit: „Naštěstí už teď nemůžu umřít předčasně...“ Nedělní smrt přitom všichni obdivovatelé noblesního a moudrého herce za předčasnou považují.

VIDEO: Černý víkend českého showbyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema

Video
Video se připravuje ...

Černý víkend českého showbyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
34 fotografií