Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Zraněná výletnice v nesnázích: Uvízla u zříceniny hradu Puchart!

Autor: rc - 
12. srpna 2021
12:36

Velice náročný zásah měli v sobotu hasiči z Olomouckého kraje a jejich kolegové ze záchranky. Vyráželi na pomoc výletnici, která vyrazila na výlet k zřícenině hradu Puchart na Potštátsku. Při výšlapu se však zranila a zůstala na vrcholu skalního masivu!

Záchranná služba Olomouckého kraje se v sobotu obrátila na své kolegy z hasičského záchranného sboru, aby jim pomohli s transportem zraněné ženy. Výletnice o víkendu vyrazila prozkoumávat krásy zříceniny hradu Puchart. Výlet ale skončil dramaticky. „Paní měla zranění na dolní končetině, zcela imobilizovaná,“ uvedli na hasiči na facebooku s tím, že žena zůstala na vrcholu skalního masivu v těžce přístupném terénu.

Hasiči proto využili čtyřkolky, které však nemohli kvůli těžkému terénu zcela využít. „Pouze k dopravě zásahového materiálu,“ dodávají hasiči. „Návazně následovala pomoc transportem pomocí nosítek. Jednalo se o fyzicky náročný zásah, postup transportu vedl strmou, úzkou turistickou stezkou až k vozidlu posádky zdravotníků,“ uzavírají hasiči.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání