Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Policista Vojtěch zemřel, když se snažil zabránit potyčce: Kolegové z Británie na jeho rodinu vyhlásili veřejnou sbírku

Autor: rc - 
12. srpna 2021
05:00

Byl na dovolené v rodné zemi, domů do Británie, kde žil se svou rodinou, se už nevrátil. Vojtěch L. (†34) zemřel minulý rok v Opavě, když se snažil zastavit potyčku. Zanechal po sobě tři děti Jessicu (7), George (6) a Thomase (4). Policisté na statečného kolegu zavzpomínali na sociálních sítích a rozhodli se, že pomohou jeho rodině. Založili proto veřejnou sbírku.

V roce 2008 se Vojtěch L. rozhodl opustit rodnou Opavu a získat zkušenosti v Británii. Našel si tam práci u společnosti Birch Service, kde se seznámil se svou budoucí manželkou Michelle a do Čech už se nevrátil. V září roku 2012 se konala svatba a později pár na svět přivítal dceru Jessicu, k níž o něco později přibyli dva bráškové George (6) a Thomas (4). V roce 2019 se rozhodl, že půjde v šlépějích svého dědečka a dal se k policii. O rok později se vypravil v létě navštívit příbuzné a přátele do Česka.

Snažil se zabránit potyčce

Z dovolené v Opavě se už nevrátil. 9. srpna ho stál život pokus o předejití násilného incidentu. Podle informací zpravodajského webu Manchester Evening News utrpěl zranění hlavy a zemřel. Kolegové od policie na Vojtěcha zavzpomínali minutou ticha předtím, než zahájili službu a rozhodli se, že pomohou jeho rodině. Vyhlásili na ni proto veřejnou sbírku, kde se doposud podařilo vybrat 3 408 liber (102 080 Kč). Doufají, že se povede vybrat až 10 tisíc liber (299 530 Kč).

„Byl to opravdu skvělý chlap a skvělý policista. Právě zahájil svou kariéru a měl velký potenciál. Rád vtipkoval a měl velkou osobnost. Vždy myslel na ostatní víc, než myslel na sebe,“ uvedla seržantka Nana Pabbyová. Policisté na Vojtěcha zavzpomínali i na sociálních sítích. „Vzpomínáme na Vojtěcha L., který v tento den v roce 2020 zemřel poté, co se pokusil zamezit bitce na dovolené v České republice se svou rodinou,“ uvedli na facebooku.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

y1xcvbnm ( 12. srpna 2021 14:43 )

proč má pásku přes oči ??? Vždyť nic neudělal a nemá se za co stydět

sorgedoktor ( 12. srpna 2021 09:22 )

To je opravdu smutne, mozna ze v tev Anglii to neni tak divoke jako na Ostravsku...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání