Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rodiče z Chomutova zůstali bez domova: S miminkem přespávali na chodbě paneláku!

Rodina z Chomutova s miminkem přespávala na chodbě paneláku. Případem se zabývá sociálka a nemluvně skončilo v Klokánku.
Rodina z Chomutova s miminkem přespávala na chodbě paneláku. Případem se zabývá sociálka a nemluvně skončilo v Klokánku.  (Autor: MP Chomutov)
Autor: lac, rc - 
6. srpna 2021
05:35

„S miminkem v kočárku přespávají rodiče u výtahu v našem paneláku." S takovým oznámením se na městskou policii v Chomutově obrátili obyvatelé jednoho z tamních panelových domů. Strážci zákona posléze zjistili, že se jedná o rodinu, která je bez domova. 

Do panelového domu v ulici Holešická v Chomutově vyrazila hlídka strážníků poté, co městské policii jeho obyvatelé oznámili, že u výtahu na chodbě přespává rodina s malým miminkem. Hlídka rodiče s dítětem opravdu našla krčící se ve výklenku na chodbě. „Po prokázání totožnosti přiznali, že jsou bez domova,“ řekla včera Kateřina Krellerová, asistentka prevence Městské policie Chomutov.

Případ řeší sociálka

Podle informací zpravodajského webu e-zatecko.cz zoufalí rodiče uvedli, že přespávají u příbuzných, ovšem nechtějí je už více obtěžovat, a tak se rozhodli, že s nemluvnětem složí hlavu na chodbě paneláku. „Byla vyrozuměna sociální pracovnice, ke které se dotyční převezli na zápis, a celou událost též OSPOD dořeší,“ uvedli policisté pro výše zmíněný web. Miminko prozatím skončilo v Klokánku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání