Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Alkohol a nezájem: Matka Tadeáška (†4 měs.) byla jako dítě zanedbávaná, tvrdí rodinný přítel

Autor: M. Voldřich, J. Kříž, ran - 
2. června 2020
05:20

Za smrt Tadeáška (†4 měs.), jehož tělíčko se v sobotu našlo v Labi poblíž Vliněvsi na Mělnicku, možná přece jen padne nějaké obvinění. Pitva již zcela vyloučila kojencovu vraždu, kvůli domnělým pochybením v péči však policie prověřuje matku (23). Ta přitom sama byla v dětství zanedbávána, říká známý jejího otce.

Zmizení Tadeáška nahlásila jeho matka v pátek večer policii. Prý se opalovala v parku v Hoříně na Mělnicku, zdřímla si, a když se probrala… dítě i s kočárkem bylo fuč. Od pátku policisté chlapečka hledali, v sobotu vytáhli poblíž Vliněvsi z Labe bezvládné tělíčko.

„Podle předběžných výsledků soudní pitvy bylo vyloučeno cizí zavinění smrti dítěte, nicméně prověřujeme možné nedbalostní jednání ze strany další osoby, především matky,“ řekla v pondělí Blesku policejní mluvčí Markéta Johnová s tím, že ještě není stanovena právní kvalifikace kauzy.

„Právní kvalifikace bude záležet na vyhodnocení důkazní situace. Podle informací z médií bych uvažoval o trestných činech usmrcení z nedbalosti, kdy hrozí pachateli až tři roky vězení, případně opuštění dítěte, kde u dítěte mladšího tří let hrozí až pět let vězení,“ řekl Blesku Černý.

Podle informací televize Nova byla prý matka Tadeáška Veronika (23) dlouhodobě problémová. Měla přijít 13. května na mělnickou sociálku, položit dítě na stůl a říct, že dítě nechce. Jak televizi řekla známá Veroniky, několikrát prý dokonce byla viděna s kočárkem opilá. 

Podle informací Blesku Veronika sama vyrůstala v nezdravém rodinném prostředí. Babička miminka se o svou dceru, Tadeášovu mámu, příliš nestarala. Zároveň prý také pila a již během útlého dětství svou dceru opustila a ta zůstala jen s otcem. „Vždycky jsem si ho vážil, že vychoval dítě jako chlap. Dělal pro ni první poslední,“ řekl Blesku dlouholetý známý Tadeášova dědečka. Potvrdil, že muž pomáhal své dceři i s péčí o miminko.

 

spania ( 2. června 2020 13:03 )

Celé je to divné.Podle mně za to může ta matka.A pokud to dítě vlastně nechtěla,tak se ho asi snažila nějak zbavit.Hrozná kráva.Kdo ví jak to celé bylo.Není přece normální,aby šla máma s malým dítětem na procházku,sedla si někde na lavičku a usnula a ještě neví,že jí někdo během chvíle odvezl kočár i s dítětem.Hrozná blbost.Tak si to dítě v kočáru zamířilo asi samo k řece...

Mamba ( 2. června 2020 12:32 )

Je jednoduché to svést i na sociálku,nezastávám se jich,plno lidí si často ani neuvědomuje,kolik případů vlastně mají,a kolik jich na jednotlivé obvody je,takže by kolikrát celé dny nedělali nic jiného než chodili ,kon­trolo­vali,­atd.,ik­dyž línejch lidí tam je pořád dost.Nicméně v tomhle případě jasně pochybili,protože jestliže jim matka dítě položila na stůl a řekla že ho nechce,už předtím měla problémy,měla být hlídaná daleko víc než jiní,a po tomhle měli dát nějakej podnět k posouzení jestli je matka vůbec schopna o dítě se posta­rat,sou­dem,a­pod. Jejich laxním jednáním a jednáním úřadů svou měrou jasně přispěli k tomu co se pak stalo. Případ byl !jasnej" od začátku,protože žádná matka by si "nedovolila" usnout někde,když má dítě v kořárku,kór když by tam byla sama,.... Samozřejmě každá má právo na to ukázat že i po minulosti která nebyla růžová má šanci začít nový lepší život ale v tomhle případě bylo jasně vidět že to bylo špatný,a jakmile byly byť sebemenší signály,měly úřady okamžitě zasáhnout,a hlídat jí denně,.. To pak takhle dopadá. a její kámošky krávy místo aby to hlásily si ted honěj "popularitu" tim jak budou mlít o tom jak byla na dítě hnusná? Slepice zk..ven....

baronessa ( 2. června 2020 10:53 )

Ano, to přesně říkám i já. Tam je tolik nesmyslů, že nad tím opravdu zůstává rozum stát. Matka se jde opalovat tam, kde by normální člověk nelehl, navíc pozdní odpoledne, slunko moc nesvítí. Usne, záhadným způsobem zmizí kočár s dítětem, které pak bez života najdou u řeky (nebo v řece). Kočárek tam nebyl? Jak se tam dítě samo dostalo? To byl 4km prudký svah a kočár s dítětem tam sjel jako po těch legendárních filmových schodech? Než takové informace, tak raději nic. Chudák chlapec, chudák děda a dámy ze sociálky, kterým přišla položit dítě na stůl, že už ho nechce, by měli zavřít jako první. Jestli toto nebyl signál, že se později děcku něco stane, tak už nevím, co by potřebovaly.

majojo ( 2. června 2020 10:32 )

Nesnáším tu blbou módu kladení plyšáků. Ty tomu malýmu houby pomohou. Měli jste pomoct vy, lidi, a ne teď blikat svíčičkama!

ctenar09 ( 2. června 2020 09:18 )

jedno české (i slovenské) přísloví říká - jaká matka, taká Katka. Tady spíše babička a matka...ach jo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání