Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nina s manželem strávili na dovolené 10 nocí na stromě! Šel po nich hladový medvěd

Autor: rix - 
22. července 2021
05:17

Deset dní v divočině musel nedobrovolně přežít pár z Ruska. Anton s Ninou se vypravili na dovolenou na Kamčatku, ale ta se proměnila v horor. Potom, co jejich auto zapadlo do kaluže, se vypravili pro pomoc, ale pronásledovat je začal krvežíznivý medvěd. Páru tak nezbývalo, než se před ním ukrývat po stromech bez jídla a pití. 

Zamilovaný manželský pár plánoval, že bude pryč jen na jednu noc, ale jejich Mitsubishi Pajero uvízlo v hluboké louži asi 17 kilometrů od horkých pramenů v oblasti Kamčatky, popsala začátek hororového výletu Nina pro web deníku The Sun.

Noc se rozhodli Anton s Ninou přečkat v autě. Bohužel neměli žádný mobilní signál, a tak se pro pomoc vypravili až ráno. Než odešli hledat místní turistickou základnu, naškrábali na okno vzkaz, že odešli hledat pomoc a jsou dva. Ten však nikdo neviděl.

Po cestě na základnu si ale všimli medvěda. „Šel za námi medvěd, vůbec jsme si ho zprvu nevšimli, byl velmi tichý,“ popsala Nina. Podle jejích slov nejdříve medvěda spatřil manžel Anton. „Vyděsili jsme ho a zmizel, ale pak se za námi najednou rozeběhl,“ pokračovala Antonova milá. 

Páru se podařilo medvědovi utéct asi 180 metrů, pak oba vylezli na strom. První na stromě byla Nina, následoval Anton. „Hodila jsem po zvířeti láhev s vodou, abych ho rozptýlila, Anton pak vylezl za mnou,“ popsala hororové chvíle. Dramatu ale nebyl konec.

Medvěd se za nimi sápal i na strom. Rusové po něm hodili batoh, čímž ho sice setřásli, ale v tašce měli všechny své potraviny. Dlouhé dva dny je medvěd střežil. Po dvou nekonečných nocích se trošku vzdálil. Manželé tak prchli do nedaleké řeky. „Málem jsem se tam utopila, ale Anton mě nakonec vytáhl ven,“ popsala jeho partnerka. 

Přeplavat řeku se ale podařilo i medvědovi a pár byl tak nucen opět vylézt znovu na strom. A tak dramatický příběh pokračoval jako ve smyčce. Přes stromy se páru podařilo dostat až zpět k jejich automobilu. Po nějaké době v autě uslyšeli zvuk dalších vozidel. „To jsem se rozplakala štěstím, když jsem viděla ta auta,“ svěřila se Nina. 

Zachránce jménem Artur řekl, že pár našel v jejich autě brzy poté, co se k vozidlu znovu dostali. V uplynulém roce byly na Kamčatce registrovány čtyři útoky medvědů na lidi, přičemž došlo ke dvěma úmrtím. 

Podívejte se na galerii plnou medvědů

bre-burda ( 22. července 2021 10:22 )

No ale ten adrenalin! Ten musel být k nezaplacení ...

naidka ( 22. července 2021 09:30 )

Plesk není jen tak pro nic za nic "nejzábavnější" deník. Jejich výrazivo je jedinečné.

andorea ( 22. července 2021 07:28 )

Uživatel_5539315 ( 22. července 2021 07:17 )

klasický dementní druhořadý pisálek. Proč krvežízniví medvěd, je to prostě obyčejný medvěd, který si hledal potravu a lidé mu vlezli do jeho prostředí. Ale hlavní je samozřejmě napsat článek, který bude působit co nejvíce dramaticky a akčně. Po dlouhé době se nějaký článek otevřel a je vidět, že je to stále stejná zoufalost!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání