Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívka po rozchodu s přítelem utekla do Prachovských skal: Našel ji až policejní psovod

Autor: VaB - 
20. července 2021
17:19

Jičínský policejní psovod má za sebou úspěšnou pátrací akci. Společně s kolegy hledali pohřešovanou dívku, která po rozchodu s přítelem utekla do Prachovských skal. Celou akci komplikoval těžký terén.

Policisté z Královéhradeckého kraje přijali před několika dny oznámení o pohřešované dívce. Ta se měla rozejít s přítelem a zamířit do Prachovských skal. Když se do večera nevrátila domů, příbuzní o ni začali mít strach a její zmizení nahlásili.

„Do pátrací akce se ihned zapojilo několik policejních hlídek. Ze začátku s policisty dívka komunikovala telefonicky, ale později přestala zvedat telefon,“ popisuje situaci policistka Lucie Konečná.

Uspěl nakonec až policista se svým služebním čtyřnohým kolegou. Nejdříve brzy ráno našel dívčin batoh, později pak i samotnou dívku, která seděla na jedné ze skalních říms. „Okamžitě navázal s pohřešovanou kontakt, aby zjistil, zda je v pořádku, ta byla po noci venku promočená a prochladlá, naštěstí však bez zranění,“ dodala Konečná.

Za dívkou do nebezpečného místa opatrně slezl a pomohl jí dostat se do bezpečí. Pak ji doprovodil k policejní hlídce a ta ji převezla domů k rodině.

Video  Záchranná akce na Jičínsku  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání