Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Starosta hasičů Jiří Orsák odešel: Kolegové z celého kraje truchlí

Autor: VaB - 
10. února 2021
21:05

Královéhradecké bojovníky s požáry opustil starosta krajského sdružení Jiří Orsák. Odešel v úterý, o tragické zprávě informovali hasiči. „Budeme jej všichni velice postrádat,“ napsali.

Jiří Orsák vykonával funkci starosty krajského sdružení hasičů Královéhradeckého kraje. Před nedávnem na webu psal, jak se na ně zákeřný virus řítí ze všech stran. Všem hasičkám a hasičům děkoval za to, že se zapojili a pomáhají v mimořádné situaci.

„Díky hasičkám za výrobu roušek, mladým hasičům, znalým technologií výroby respirátorů a ochranných štítů, těm kdo pomáhají nemohoucím, seniorům, sociálním institucím, zkrátka těm, co nezaložili ruce v klín, a naplňují tak poslání našeho spolku: ,POMOCI BLIŽNÍMU V NOUZI',“ napsal.

Teď ale přišla ohromná rána, která zasáhla všechny hasiče v Královéhradeckém kraji. Jiří v úterý hasiče navždy opustil. Informovali o tom dobrovolní hasiči z Malých Svatoňovic.

Starosta byl podle dobrovolných hasičů milý a vážený přítel a kamarád, hlavně byl hasičem tělem i duší. „Vzhledem k jeho aktivnímu a optimistickému přístupu k životu i působení v našem spolku to pro nás je neočekávaná a velmi smutná zpráva. Budeme jej všichni velice postrádat,“ uvedli na facebooku.

Ke kondolencím se přidal i bývalý hejtman kraje Jiří Štěpán. „Jura, jak mu jeho blízcí a přátelé říkali, a bylo jich velmi mnoho, byl osobností, která zcela jasně šla za svým cílem, a to pomáhat všude, kde to šlo,“ napsal. „Vzpomeňme na Jirku, tak jak by to chtěl, s úsměvem a s optimismem,“ dodal.

Kolegové na webu krajského sdružení hasičů připojili ke smutečnímu oznámení několik svých slov. „S hlubokým zármutkem v srdci oznamujeme, že nás dnes ráno 9. 2. 2021 opustil starosta KSH Královéhradeckého kraje pan Jiří Orsák. Čest jeho památce,“ píší.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání