Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

U hradu Bradlec se zřítil člověk ze skály: Pomáhal vrtulník a hasiči ze dvou krajů

Autor: VaB - 
28. května 2021
20:25

U zříceniny hradu Bradlec v Libereckém kraji zasahovalo o víkendu několik jednotek hasičů ze dvou krajů, záchranná služba a jejich vrtulník. Člověk tady totiž spadl ze skály a bylo nutné se k němu rychle dostat a zachránit ho.

Pomoc u hasičů z různých krajů funguje na velmi dobré úrovni. Často jde o velké požáry, vážné dopravní nehody nebo záchrany osob z nepřístupných terénů. Podobný zásah tuto akceschopnost o víkendu prověřil. Tentokrát spadl člověk ze skály u zříceniny hradu Bradlec na Liberecku.

Na místo vyjela jednotka hasičů z Libereckého a Královéhradeckého kraje. A to právě ve zmíněné mezikrajské pomoci. „Ke zraněné osobě se museli hasiči zpočátku dostat po svých. Vyběhli ke zřícenině, část zajišťovala zraněnou osobu ležící ve svahu pod skálou, zbylí pomohli leteckému záchranáři, jenž se spustil do areálu hradu s vybavením na transport,“ uvedli hasiči.

Jelikož hrozilo, že je člověk vážně zraněný a bude nutné ho z terénu vyprostit, přiletěl na pomoc i vrtulník vybavený podvěsem. Zajištěnou osobu pak letečtí záchranáři transportovali do nemocnice.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání