Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sympatická pracovnice bezpečnostní služby pláchla s 200 miliony, pátrá po ní policie

Autor: ČTK - 
2. července 2021
18:36

Německá policie pátrá po ženě, která jako zaměstnankyně bezpečnostní firmy v Brémách ukradla osm milionů eur (200 milionů Kč) v hotovosti. Peníze zmizely v květnu, když je osmadvacetiletá žena připravovala k převozu ke klientům.

Podle prokuratury je pravděpodobné, že podezřelá uprchla do zahraničí. Dle vyšetřovatelů byla žena ve firmě zodpovědná za balení a přípravu hotovosti k převozu ke klientům. V pátek před svatodušními svátky, které se v Německu slavily koncem května, ale kontejner s hotovostí neskončil ve firemním autě, ale v pronajaté dodávce s ukradenou poznávací značkou.

Žena v práci nahlásila náhlou indispozici a od té doby po ní nejsou stopy. Na krádež se přišlo až po prodlouženém víkendu. Policie neuvedla, jaká částka zmizela, list Weser-Kurier napsal, že to bylo osm milionů eur. V případě dopadení a odsouzení by pachatelce hrozilo až deset let vězení.

Komplicka ve vazbě?

Ve vyšetřovací vazbě prozatím skončila žena, kterou policie podezírá z napomáhání trestnému činu. Převozy hotovosti lákají zloděje opakovaně, pro lupiče totiž bývají dodávky s penězi poměrně snadným terčem, napsala agentura DPA. V Německu se každý den takto převáží asi tři miliardy eur v hotovosti.

doktormediciny ( 2. července 2021 20:20 )

Co se divite, ta zernska jen ted v baliklu. Necha si udelat platiku obliceje,a pod.zmeny a na Floride v klidu dozije. Pokuid uz nekde nema metr hliny nad sebou....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání