Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Neplavec Rudo (†18) se utopil v kamenolomu: Poslední okamžiky před smrtí

Autor: ran - 
27. června 2021
17:31

V zatopeném bývalém lomu našel smrt Rudo (†18), když si šel po oslavě spolu s dalšími dvěma kamarády zaplavat. Přitom ani jeden z nich to neuměl. Mrtvého oplakávají přítelkyně i otec, který čekal u břehu, až tělo milovaného syna v zakalené vodě potápěči najdou. Po téměř 24 hodinách ho vytáhli z hloubky sedmi metrů. Takto vypadaly jeho poslední okamžiky před smrtí.

Mladíkův otec Rudolf si zoufá, je to další úmrtí v rodině za krátkou dobu. „Před 3 měsíci mi zemřel otec a teď jsem přišel o syna. Rozsypal se mi život,“ svěřil se nešťastný Rudolf webu deníku Nový Čas.

Opilí neplavci

Proč šli úplní neplavci do hluboké vody, se těžko chápe. Neví to ani Rudolfova manželka Alena, ani dcera Vanesa (14), ani mladíkova přítelkyně. „To se nedá pochopit,“ dokázala jen ze sebe vypravit přítelkyně. Své místo v odpovědi má ale alkohol.

K neštěstí došlo v úterý odpoledne. Tři oslavou povyražení a opilí mladíci, kteří ani jeden neuměli plavat, se šli smočit do bývalého kamenolomu, a rovnou na hloubku. Dva z nich (15 a 16) se dostali s pomocí dalších lidí živí ven, nad Rudem se však hladina zavřela. 

Dva mladíky se podařilo zachránit.

Jeho kamarády z vody vytáhli mladíci z druhé party, kteří postávali a plavali opodál. „Opilí se šli koupat, ale neuměli plavat a začali se topit. Dva jsme vytáhli, třetí už byl nad naše síly,“ popsal pro web zachránce Ivan Žiga (17).

Voda v zaplaveném lomu má místy hloubku až 22 metrů, viditelnost je v kalné vodě mizivá. „Je to pořádně zkalené a v té hloubce kolem 20 metrů je úplně nulová viditelnost,“ uvedl k úsilí policie o nalezení těla dlouholetý zkušený potápěč Pavol Svitánek pro noviny.sk s tím, že musejí částečně spoléhat na to, že mrtvého ve vodě nahmatají.

Zoufalství otce

První den potápěči tělo nenašli, pokračovat tak museli ve středu. Kolem 15 hodin pak konečně mladíkovo tělo vytáhli, nalézalo se v hloubce 7 metrů. Zničený otec, který po celou dobu chodil po břehu nebo na něm seděl, tomu byl přítomen. Nařízená pitva určí přesnou příčinu smrti jeho syna.

Video  V zatopeném lomu našel smrt Rudo (†18), když si šel po oslavě spolu s dalšími dvěma kamarády zaplavat. Všichni byli neplavci.  - Reprofo/TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání