Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kněz poleptal kyselinou biskupy: 10 lidí skončilo v nemocnici!

Autor: ČTK - 
24. června 2021
05:55

Sedm vysoce postavených členů řecké pravoslavné církve, jeden policista a dva právníci byli ve středu večer hospitalizováni s popáleninami po napadení žíravinou. K útoku došlo bezprostředně po disciplinárním řízení s knězem, který je také možným útočníkem.

V noci na čtvrtek tři členové církve a jeden policista zůstávali v péči lékařů. O napadení s odvoláním na místní policii informovaly agentury AFP a AP. Předpokládaným pachatelem je 37letý kněz.

Kněz byl zapleten do drog

Tomu hrozilo vyloučení z církve kvůli údajné trestné činností související s drogami. Policie ho na místě zatkla a bude ho vyslýchat. Motiv útoku zatím není jasný. Útok odsoudila řecká prezidentka Katerina Sakellaropulosová.

Aténskou nemocnici, kde byli zpočátku ošetřováni biskupové, navštívil také ministr zdravotnictví Vasilis Kikilias a nejvyšší představitel řecké církve, aténský arcibiskup Ieronymos. Ieronymos novinářům řekl, že byl útokem "hluboce zarmoucen", ale ulevilo se mu, že žádné ze zranění lékaři nepovažovali za život ohrožující.

Operace očí

Ministr zdravotnictví Kikilias uvedl, že čtyři z biskupů byli zraněni lehce, zatímco jeden byl převezen na oddělení plastické chirurgie jiné nemocnice a další dva zranění budou nejspíš také převezeni na specializované jednotky. Jednoho z nich čeká operace na oční klinice, píše agentura AP.

jonn ( 24. června 2021 06:47 )

Proč neni diskuze u Českyho Floyda . To je rasizmus .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání