Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na Příbramsku se srazila dodávka se sanitkou: Převážela pacienta na transplantaci

(Ilustrační foto) Na Příbramsku se srazila dodávka se sanitkou: Převážela pacienta na transplantaci!
(Ilustrační foto) Na Příbramsku se srazila dodávka se sanitkou: Převážela pacienta na transplantaci!  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
22. června 2021
15:52

U obce Buk na Příbramsku se v úterý dopoledne srazila sanitka s dodávkou, čtyři lidé včetně pacienta převáženého na transplantaci utrpěli zranění. Podle prvotních informací dodávka nedala sanitce jedoucí se zapnutým majákem přednost, řekl policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. Mluvčí krajské záchranné služby Petra Homolová uvedla, že převážený pacient utrpěl středně těžké poranění, ostatní byli zraněni lehce.

"Podle prvotních informací dodávka nedala přednost při odbočování protijedoucí sanitce, která měla zapnuté světelné a zvukové zařízení," uvedl Chalupa. Okolnosti nehody policie dál vyšetřuje.

Pacienta převážela sanitka jihočeské záchranné služby. Dva zdravotníci a řidič dodávky skončili po nehodě s lehkým poraněním v příbramské nemocnici. Pacienta ze sanitky přepravil vrtulník do Fakultní nemocnice v Praze Motole se středně těžkým zraněním.

"Vrtulník tam původně přistával proto, aby se pacient dostal co nejrychleji do transplantačního centra. Nicméně kvůli tomu, že utrpěl zranění, tak k transplantaci nedojde, a musel být přepraven na vyšetření," dodala Homolová.

VIDEO: Sanitka se v Úvalech u Prahy srazila s osobním vozem, když vezla pacienta do Ikemu

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání