Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Milovnici koní (†23) našli v tratolišti krve! Zavraždil ji zamilovaný podivín?

Autor: rix - 
23. června 2021
17:07

Gracie Spinksová byla nalezena v tratolišti krve u severoanglické vesnice Duckmanton uprostřed polí. Kráska svým zraněním nakonec bohužel podlehla. Podle všeho měl vášnivou koňařku a modelku zabít podivín Michael Sellars. Ten si nejspíš nakonec sám vzal život. 

Sellars měl zabít Gracii poté, co se s ním odmítla vídat. Společně přitom šli pouze na jedno jediné rande. Muž byl dívkou naprosto posedlý. Dříve spolu pracovali. Zaměstnanci společnosti Xbite, kde vrah pracoval, ho popsali jako samotáře a podivína. Sama firma ho před půl rokem vyhodila kvůli podezřelému chování k ostatním. Spinksová měla dokonce vůči Sellarsovi podat soudní příkaz. Prý za ní chodil bez varování do stájí, kde se starala o svého koně, a působil nebezpečně, uvedl Daily Mail.

„Znám toho muže, je to podivín a nenechal Gracii na pokoji, byl jí úplně posedlý,“ svěřila se jedna ze zaměstnankyň firmy. Stellars údajně nikdy ani neměl přítelkyni a žil u svých rodičů. Kousek od místa, kde byla objevena umírající modelka, nalezla dříve jedna z místních žen batoh, kde se nacházely všelijaké zbraně od nožů až po sekeru. Uvnitř byla také Viagra. Má se za to, že k usmrcení Gracie měla být použita právě sekyra.

„Před šesti týdny jsem našla batoh, jehož obsah byl dost znepokojivý. Kontaktovala jsem policii a tašku jim předala. Ti mi ale v zásadě řekli, že nalezené vzorky zkoumat nebudou a to navzdory skutečnosti, že by se z nich dala vyjmout DNA podezřelého,“ uvedla nálezkyně Anna Whiteová na sociální síti. Policie se rozhodla situaci nekomentovat. Podle Whiteové je ale velmi důležité, aby policie batoh prověřila, jestliže může mít s incidentem cokoli společného. 

Když bylo krátce po vraždě nalezeno tělo mrtvého muže, policie měla mít situaci za „vyřešenou“ s tím, že pachatel spáchal sebevraždu. Mluvčí derbyshirské policie uvedl, že vyšetřovatelé předpokládají mezi oběma úmrtími blízkou souvislost. „Předala jsem podezřelý batoh policii k prošetření, abych zabránila další tragédii. Možná není batoh s vraždou nijak spojen, ale je to přinejmenším velmi zvláštní,“ uvedla Anna.

Policisté po vraždě Spinksové uzavřeli okolí vesničky a děti musely zůstat ve zavřené ve školách, dokud si pro ně nepřišli jejich rodiče. U domu zavražděné vzniklo pietní místo, kam obyvatelé vesnice přinášeli květiny. „Odpočívej v pokoji, Gracie! Na každém večírku si na tebe vzpomenu. Byla jsi jedinečná,“ napsala její kamarádka. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání