Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tvrdý zásah policie a pak smrt! Drsné video z Teplic vyvolalo zděšení

Aktualizováno -
20. června 2021
16:43
Autor: VaB - 
20. června 2021
16:08

Drsné video z Teplic se šíří po sociálních sítích. Je na něm vidět, jak trojice policistů pacifikuje muže, ten se jim ale brání. Nakonec prohrává. Obyvatelé města to označují za policejní brutalitu. To ale mluvčí policie odmítla. Muž následně zemřel v sanitce, pravděpodobně kvůli velmi vysoké dávce drog, kterou si vzal.

V sobotu odpoledne se v ulicích Teplic pohybovali dva muži, s největší pravděpodobností pod vlivem drog. Podle oznámení na linku 158 měli být agresivní, ničit zaparkovaná auta a na závěr se mezi sebou stihli ještě porvat.

Incident tak okamžitě vyrazila prověřit policejní hlídka, ta na dvojici narazila. „Když na místo dorazila hlídka policie, jeden z mužů utekl, druhého policisté zpacifikovali a dali mu pouta,“ uvedla pro Blesk mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Odpor zatýkaného byl marný

Na videu je vidět, jak se policisté snaží muže uklidnit a přiložit mu pouta. Dva policisté téměř na muži leží, třetí se pohybuje kolem nich a v ruce trží teleskopický obušek. „Ruce za záda,“ křičí pak policista na muže, který s nimi nechce spolupracovat. Několik minut mu klečel i na krku. Nakonec se jim situaci podaří uklidnit.

Zákrok trojice policistů proti muži zachytil na video Zdenek Z. z okna panelového domu a umístil ho na Facebook. Přímo na ulici ho zároveň sledovalo hned několik očitých svědků.

Vzhledem ke stavu, v jakém zajištěný muž byl, zavolali policisté na místo sanitku. „V té ale následně zemřel,“ dodala policejní mluvčí. Obyvatelé Teplic zákrok označili za policejní brutalitu, zároveň v nich video vyvolalo zděšení. Hyšplerová zároveň odmítla, že by se na smrti narkomana podíleli zasahující policisté.

Bitka mezi narkomany

Mluvčí záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Voleník zásah záchranářské posádky potvrdil. „Mělo dojít k potyčce mezi dvěma narkomany, vzhledem k probíhajícímu policejnímu vyšetřování ale nebudeme poskytovat bližší informace,“ sdělil Blesku.

Podle informací Blesku byli oba muži pod vlivem psychotropních a omamných látek. Jeden z nich si toho ale měl vzít víc, než zvládl. A to ho patrně stálo život. Přesnou příčinu úmrtí ale musejí vyšetřit policisté, nejspíše jí určí pitva. 

Video  Zatýkání bezdomovce v Teplicích: Muž po zákroku zemřel  - Facebook - Zdenek Zitka
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání