Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík (20) v nabušeném BMW boural a srazil členy kapely Poetika: „Všechny nás mohl zabít,“ zlobí se

Autor: VaB - 
11. března 2021
14:39

Členové české popové kapely Poetika unikli jen tak tak smrti! Když vystupovali ze svého auta, naboural do nich mladík v nabušeném červeném BMW a srazil je. O chvíli dříve ještě stihl narazit do jiné řidičky. Podle zjištění Blesku měl být v době nehody pod vlivem drog.

„Právě jsme přežili naši smrt,“ zazní na instagramovém videu kapely Poetika. O chvíli dříve, než jeden z členů začal video natáčet, došlo v Hradci Králové k drsné nehodě, která mohla skončit tragicky.

Dvacetiletý mladík v silném červeném BMW jel od ulice Na Brně k ulici Brněnská. Policisté uvedli, že podle prvotních informací nepřizpůsobil rychlost své jízdy a při předjíždění ohrozil řidičku jiného vozidla, do které následně naboural.

Podle zjištění Blesku si dvacetiletý řidič auto koupil teprve nedávno. Patrně vlivem vysoké rychlosti bylo jeho auto následně odmrštěno na stojící SUV, z nějž právě vystupovali členové Poetiky.

Eduard Rovenský, člen kapely, emocemi nešetřil. „Lidi, myslete za tím volantem, kur*a. Jsme v obci, pí*us devadesátkou, vole, de*ent, všechny nás mohl zabít,“ adresoval své pocity řidiči červeného BMW. Ten stál u hasičů a v náruči držel svého psa.

Policie zahájila na místě vyšetřování nehody, všem řidičům dala dýchnout, nikdo z nich alkohol před jízdou nepil. „U jednoho z řidičů byl proveden test DrugWipe s pozitivním výsledkem na amfetamin. Řidič byl vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem žilní krve a moči, kterému se podrobil,“ popisuje policejní mluvčí Lucie Konečná s tím, že před jízdou se „posilnil“ právě mladý řidič.

Celková škoda na vozidlech dosáhla 820 tisíc korun. Přitom jen pořizovací cena BMW byla 799 tisíc korun. Auto měl mladík podle informací Blesku pouhé dva měsíce.

Video  Dvacetiletý mladík byl aktérem nehody v Hradci Králové.  - Instagram
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání