Nehoda se stala krátce před osmou hodinou ráno. Řidič (29) kamionu značky Volvo neměl podle všeho dostatek času na reakci. „Událost se stala mimo přechod pro chodce, dechová zkouška u řidiče vyloučila požití alkoholu,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Kritický stav

Na místo dorazili jako první hasiči. „Zajistili jsme místo nehody. Zraněnému jsme poskytli první pomoc a tepelný komfort. Po příletu vrtulníku zdravotnické záchranné služby jsme ho předali do jejich péče. Po odletu vrtulníku jsme pomohli s odstavením kamionu mimo komunikaci,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Pacientovi v tu dobu již poskytovali péči záchranáři. „Pacient utrpěl mnohačetná těžká poranění. Zdravotníci jej zaléčili, zafixovali, zajistili jeho dýchací cesty a napojili jej na řízenou ventilaci. V kritickém stavu byl pak muž sanitkou převezen do Fakultní nemocnice Brno,“ sdělila mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Policisté nyní zjišťují okolnosti, které vedly k dopravní nehodě. Vzhledem ke zraněním, která utrpěl, nemohli u něj policisté provést dechovou zkoušku.

VIDEO: Nehoda mimo přechod pro chodce se stala například i loni v Brně.