Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Do rodiny na kolech vjelo auto v protisměru: Matka nepřežila, syn bojuje o život

Autor: štt - 
12. června 2021
22:03

Veliké neštěstí se odehrálo v sobotu odpoledne u Harmanic nedaleko Bánské Bystrice. Osobní automobil vrazil do skupinky cyklistů. Podle policie vjel řidič do protisměru, kde stranou auta zachytil jedenačtyřicetiletou ženu a jejího syna. Žena na místě zahynula. Chlapce v kritickém stavu odvezli do nemocnice. Jediný, kdo vyvázl bez zranění, je otec rodiny.

Obrovská tragédie se stala cestou na výlet. Rodiče a jejich desetiletý syn jeli za sebou na kolech. Najednou jim vjelo rozjeté auto do jízdní dráhy a jeho řidič už bohužel nestihl srážce zabránit. Svědci nehody se snažili sraženým rychle pomoci. Shodou okolností na místě nehody zastavily dvě zdravotní sestry a zraněným poskytly první pomoc.

„Čtyřicetipětiletý řidič z nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde se pohybovala skupinka cyklistů, došlo ke srážce s cyklistkou a jejím nezletilým synem,“ sdělil TV JOJ mluvčí krajské policie Mário Bóna.

Řidič auta tvrdil, že ho přemohl mikrospánek. V době nárazu podle jeho slov nebyl při vědomí. Auto srazilo cyklistku i jejího syna. Všechno pozoroval její manžel, který je banskobystrickým dopravním policistou.

Cestu po příjezdu zablokovaly záchranné složky. Na místo letěl i vrtulník z banskobystrické nemocnice. Záchranáři i hasiči dělali vše pro to, aby těžce zraněným pomohli. Bohužel mladá žena boj o život prohrála. „Ženu se záchranáři opakovaně pokoušeli oživit, bohužel i přes velkou snahu se to nepodařilo,“ informuje mluvčí OS ZZS SR Alena Krčová. Chlapec je v kritickém stavu.

Řidič osobního auta, které do cyklisty narazilo, byl po nehodě v šoku. „Dechová zkouška byla negativní. Do péče si jej vzala pracovnice posttraumatické intervence,“ říká Bóna. Všechny bližší okolnosti tragické nehody vyšetřují dopravní policisté, bude to obtížný úkol i pro ně, jelikož při tragédii zahynula manželka jejich kolegy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání