Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zemřela bezdomovkyně-milionářka: Dožila v azylovém domě, v bance na ni přitom čekalo jmění

Autor: jel - 
4. června 2021
22:16

Cathy Booneová bojovala s psychickými problémy a se závislostí na drogách. Po smrti její matky Patricie Luptonové zdědila obrovskou sumu peněz. Nikomu se ale ženu nepodařilo kontaktovat, přestože se objevovaly dokonce inzeráty v novinách. Booneová zemřela jako bezdomovkyně během pobytu v azylovém domě.

Cathy vyrostla Oregonu a začala mít problémy s psychickým zdravím poté, co se její rodiče rozvedli. Její otec Jack Spithill se znovu oženil a žije v Texasu. „Za to, co se stalo, můžou podle mě především drogy, myslím ale, že měla i psychické problémy,“ řekl pro místní média.

Paní Booneová se později přestěhovala do Portlandu, kde bydlela i její matka. Několik let pracovala v kavárně. V roce 2016 ovšem maminka zemřela. Tato skutečnost vedla podle pana Spithilla k tomu, že se Cathy stala opět závislá na drogách. „Když se nestýkala s rodinou nebo přáteli a užívala drogy, pak si myslím, že byla skutečně ztracenou duší. Myslím, že jsem nedokázal poznat její problémy s duševním zdravím a kvůli drogám jsem to trochu vzdal. Neměl jsem to dělat,“ uvedl otec.

Po smrti Patricie Luptonové se snažil právník kontaktovat její dceru, která měla zdědit v přepočtu více než 18 milionů korun. Objevily se dokonce reklamy v novinách, dědičku se snažil právník kontaktovat také pomocí sociálních sítí i telefonicky, posílal maily členům rodiny. Dokonce byl najat soukromý detektiv, aby Cathy našel, bohužel nebyl úspěšný. A tak byly v roce 2019 peníze uloženy v bance a čekalo se, až se o ně dědička přihlásí. Tu bohužel v lednu minulého roku v azylovém domě Astoria Warming Shelter v Oregonu postihly potíže s dýcháním, v nemocnici později zemřela.

Podle všeho žila na ulici celé čtyři roky od té doby, co její matka zemřela. Není jasné, zda věděla o tom, že na ni čeká tučné dědictví. Její přátelé ovšem řekli, že o ničem takovém neměli tušení a ona prý nejspíš také ne, jenom se údajně snažila přežít. „Všichni máme své chvíle, ona se ale víc smála, než plakala,“ popsal Cathy jeden z přátel. Peníze půjdou nyní do dalšího dědického řízení.

 

 

babatomanija ( 5. června 2021 10:59 )

Všude jsou psyhologické poradny, ale někdy jako by ani nebyly. Když člověk spadne nasamé dno, nepomůže mu už nikdo a nic. Někdy se člověk utíká ke drogám nebo nebo k alkoholi protože je psychicky nemocný, nebo má nějakou psychickou poruch a není schopen řešit životní situace a své problémy. Závislost tedy vzniká, protože je člověk nějak takto oslabený. Není to proto, že psychicky onemocněl jelikož byl závislý na drogách a byl alkoholik.

XLADI ( 5. června 2021 06:21 )

Wtejně by to dědictvì utratila za drogy, takhle je šance že bude využito lépe.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání