Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Auto v Hradčanech skončilo v rybníce: Spolujezdec nehodu nepřežil

Tragická nehoda u Hradčan.
Tragická nehoda u Hradčan.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, VaB - 
22. května 2021
09:30

Při nehodě osobního auta v Hradčanech na Českolipsku zemřel v noci na sobotu spolujezdec. Řidiče převezli se středně těžkým zraněním na traumacentrum liberecké nemocnice. Řidič nerespektoval dopravní značení a vjel na hráz rybníka, která je kvůli rekonstrukci uzavřená. 

Nehoda se stala v pátek kolem 22:20. „Osobní vozidlo tovární značky Škoda Octavia projíždělo obcí Hradčany, přičemž jeho řidič ignoroval nejprve příkazové směrové šipky a potom i zákazovou dopravní značku před stavbou, kde právě probíhá oprava hráze a mostu,“ popsala událost Baláková.

Auta, které jelo v zákazu vjezdu, si všimla policejní hlídka. Než ale auto stihla zastavit, skončilo i s posádkou v rybníce.

Spolujezdec na předním sedadle utrpěl podle Balákové smrtelné zranění, kterému na místě podlehl. Řidiče následně transportovala zdravotnická záchranná služba do liberecké nemocnice se středně těžkým zraněním.

Na hrázi nyní vypuštěného Hradčanského rybníka se pracuje od jara a krajská silnice druhé třídy, která po hrázi vede, je pro dopravu uzavřená. Osobní auta místo objíždějí po místních komunikacích, dopravu tam řídí semafory. Oprava je rozsáhlejší, než se původně zamýšlelo, důvodem je nestabilní podloží. Komplikací je to pro řidiče, kteří jezdí přes Mimoň do Doks u Máchova jezera. Pokud vše dobře půjde, mohl by tam být provoz obnoven před koncem léta.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání