Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Těhotná máma zničehonic omdlela: Zachránil ji pětiletý syn!

Autor: rc - 
18. května 2021
18:48

Hrdinsky se zachoval pětiletý chlapec. Monty Baker z anglického Chichesteru dokázal zavolat na tísňovou linku, když jeho těhotná maminka Amber omdlela a on zůstal doma sám se svou osmiměsíční sestrou Sylvií.

Dramatické chvíle se odehrály v domě poblíž Chichesteru v anglickém hrabství Západní Sussex. Amber Bakerová, která byla doma se svým pětiletým synem Montym a osmiměsíční dcerou Sylvií, zničehonic omdlela v obývacím pokoji. Podle informací britského deníku Metro žena, která byla v osmém týdnu těhotenství, prodělala mozkovou obrnu.

Její malý syn se zachoval hrdinsky, vzal telefon a zavolal na tísňovou linku. „Moje maminka omdlela,“ řekl Monty operátorce Holly Simmonsové, která chlapce dokázala uklidnit a udržet na lince, dokud na místo nedorazila pomoc. „Tvá maminka omdlela? Dobře, kde je maminka teď?“ začala komunikovat s Montym. Nadále se ho ptala, zda je v domě sám a zda jsou přední dveře odemčené a ujistila ho, že pomoc pro maminku je na cestě. „Monty byl tak klidný a odvážný a bylo snadné ho přimět mluvit, dokud nepřijela policie. Dal mi jméno své mámy, svou adresu a ujistil se, že jsou dveře odemčené. Mluvili jsme o jeho sestře, o jeho obědě u babičky,“ uvedla Holly v prohlášení, které policie zveřejnila na svých webových stránkách.

Přepis rozhovoru publikovala policie ze Sussexu na sociální síti facebook. „Jsem na něj tak pyšná. Je pro mě každý den požehnáním a inspirací,“ uvedla Amber, která je díky rychlému zásahu svého syna v pořádku. Monty dokonce dokázal dojet na kole za svými prarodiči poté, co domluvil s operátorkou, a říct jim o tom, co se stalo. Policisté se rozhodli, že hrdinovi nadělí dary za jeho čin. K šestým narozeninám mu dali policejní autíčko a další dárky. „Musím souhlasit s tím, že Monty je hrdina. Jsme tak ohromeni tím, jak odvážný je, a jeho matka nemůže být pyšnější,“ uvedl policista Jo Shine.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání