Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Další nelegální mejdan v centru Prahy: Na střeše Kotvy pařilo 160 lidí, i cizinci až ze Seychel

Autor: veef - 
15. května 2021
12:42

Touha po večírku je zdá se silnější než vládní nařízení. Hodinu po půlnoci z pátku na sobotu ukončila pražská policie další nelegální party v centru Prahy. Na náměstí Republiky, na střeše obchodního domu Kotva, kde se nachází i hudební klub, policie objevila 160 mladých lidí. Většina z nich byli cizinci, a to dokonce i z dost exotických zemí.

Policie rozprášila další nelegální večírek. Tentokrát party chtivá omladina vystřídala sklepní prostory za střešní klub a kromě alkoholu si tak účastníci mohli užívat i noční panorama Prahy. „Okolo jedné hodiny ráno jsme od našich kolegů z městské policie přijali oznámení, že na střeše jednoho z obchodních domů se koná nelegální večírek,“ řekl Blesku mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Bavili se především cizinci

Policisté na místo okamžitě vyrazili. „Na místě bylo nalezeno 160 osob. Čechů bylo pouze 25, ostatní byli cizinci a někteří z dost exotických zemí. Kromě Němců, Francouzů, Belgičanů nebo Rusů zde byly i osoby z Mexika, Venezuely a dokonce jeden účastník ze Seychel,“ dodal Daněk.

Policie všechny účastníky legitimovala. Na čtyřiadvacetiletého muže museli policisté  podle Daňka použít donucovací prostředky. „To se ale událo už dole na ulici před klubem,“ doplnil mluvčí.

Na majitele, respektive nájemce klubu bude podáno oznámení o podezření ze spáchání přestupku proti vládním nařízením. V tomto případě hrozí pokuta až 3 miliony korun.

Případů je více

V minulosti museli policisté v centru Prahy na nelegálních večírcích zasahovat už několikrát. Nejznámější byla asi party v ulici Anenská, kde museli použít policisté i beranidlo, aby se do prostor vůbec dostali. Na začátku dubna se zase konala party v luxusním střešním apartmánu ve Vojtěšské ulici, kde se bavilo asi 56 mladých lidí, také převážně cizinců.

Video  Další nelegální party v centru Prahy: Na Staroměstské náměstí přijela policie (9.1.2021)  - Od čtenáře Blesku
Video se připravuje ...

e.lesanova ( 15. května 2021 18:43 )

Takže máme naději, že se v Česku podaří vytvořit z tohoto "koktejlu" super mutaci covidu ??? Tohle je prostě špatně, na jedné straně kdejaká samotná kadeřnice pod tlakem restrikcí se zákazníky atd. a na druhé se stále konají podobné mejdany...Maximální pokuty a vejlupky okamžitě vyhostit

ruda43 ( 15. května 2021 17:49 )

V týhle Burkina Faso jsou zákony,nařízení a hlavně tresty přece k smíchu..

offline ( 15. května 2021 14:25 )

Zase někomu něco hrozí? To zase asi nebude spát hrůzou...

Covid_19 ( 15. května 2021 13:00 )

pro Brity se vyplatí chlastat u nás, hrozí jim nižší pokuty než u nich doma, ve Velké Británii to mají drsné, tam se s nimi nemažou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa