Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zahrádky otevírají: 15 tipů, kam v Praze zajít na pivo! Restaurace lákají na hokej i speciální menu

/
  • Zahrádky otevírají
    17. května 2021 ● 05:22

    Od 17. května si Češi konečně mohou zajít na pivo, restaurace od pondělí otevírají alespoň své zahrádky. Hosty ale čeká řada omezení - u stolu mohou sedět maximálně čtyři lidé, pokud se nejedná o členy domácnosti. Bude třeba mít u sebe také negativní test či potvrzení o očkování, nebo o prodělání covidu, případně čestné prohlášení, že byl dotyčný negativně otestován v práci nebo ve škole. Původně tato potvrzení měli kontrolovat hostinští, po kritice však vláda nařídila, že odpovědný bude host. Potvrzení budou pak kontrolovat policisté nebo hygiena. A kam tedy v Praze zajít na pivo nebo něco dobrého k jídlu? Podívejte se na tipy Blesk.cz.

  • 1.

    Restaurace Záležitost

    Podnik v samém srdci Žižkova se může pyšnit příjemnou a opečovávanou zahrádkou - hostům nabízí příjemné posezení pod střechou, kde se mohou kochat okrasnými travami i dřevinami či jezírkem.  „Posezení je tak mnohem milejší a s přírodou za zády vždy lépe chutná. Pro ochranu před nepřízní počasí je zahrádka zastřešená a vytápěná. Speciálně pro otevření jsme připravili sezonní menu s jelením ,tomahawk' steakem a sekané zvěřinové biftečky s crispers hranolkami,“ popisuje pro Blesk majitel restaurace Jiří Kratochvíl.

    Kde: Biskupcova 19. Praha 3
    Cena: pivo 41-49 Kč 
    Otevírací doba: Po - Pá: 11:00 - 22:00, So - Ne: 12:00 - 20:00

    Žižkovská restaurace Záležitost má zahrádku v krásném vnitrobloku
    Autor: restaurace Záležitost

  • 2.

    Sluneční terasa T-Anker

    Místo s překrásným výhledem, to je rozhodně restaurace T-Anker na střeše obchodního domu Kotva. Konečně už hosté nebudou muset jíst jejich prvotřídní burger na stojáka. „V pondělí od 11 hodin se na vás všechny znovu těšíme na terase T-Anker. Nové menu, nová piva, nové zážitky,“ zve restaurace na svých sociálních sítích.

    Dobré jídlo mohou hosté spláchnout i pivem, kterých mají na čepu 12 různých druhů, včetně vlastního ležáku T-Anker. Restaurace navíc podporuje minipivovary. „Každý týden měníme piva až na pěti pípách,“ dozvíme se na webu restaurace.

    Kde: OD Kotva - 5. patro, náměstí Republiky 656/8, Praha 1
    Cena: pivo 55-95 Kč 
    Otevírací doba: Po-Ne: 11:00-20:00

    Na střeše OD Kotva se nachází restaurace s překrásným výhledem
    Autor: T-Anker

  • 3.

    Žižkov BeerGarden

    Žižkovské BeerGarden jsou největší pivní zahrádky v celé Praze. Multifunkční areál, kde se kromě popíjení dá koukat na fotbalové nebo hokejové přenosy, a dokonce i sport aktivně provozovat (beach volejbal, pétanque, stolní fotbálek), má rozlohu 12 000 m².

    „Kultuře pivních zahrádek podle nás nesmí chybět vychlazené pivo z tanku, které čepujeme do skleněných půllitrů, kvalitní jídlo ze stálých gastro provozů a dobře vybavené bary. Proto u nás na čepu najdete Plzeňský Prazdroj, Gambrinus, Radegast, Budějovický Budvar, ale také mnoho stále oblíbenějších značek minipivovarů. Žižkov BeerGarden nabízí i místo pro vlastní grilování s přáteli nebo rodinou,“ říká provozní manažer zahrádek Martin Chmelař.

    Kde: Koněvova 1686/112. Praha 3
    Cena: pivo 38 - 45 Kč 
    Otevírací doba: Po - Ne: 14:00 - 22:00

    Největší pivní zahrádky v Praze jsou ty na Žižkově
    Autor: Žižkov BeerGarden

  • 4.

    Počernický pivovar

    Počernický pivovar se může pochlubit zahrádkou až pro 120 lidí, na které nechybí výčep, gril a udírna. Právě uzené dobroty jsou vyhlášené široko daleko. Ochutnat můžete od klasických hovězích nebo vepřových žeber přes vepřový bok a kuřecí křídla až po klobásky. Na výběr je několik druhů místního piva. Lehkou počernickou osmičku oceníte především v parných dnech, pro fajnšmekry je pak nachystaná Počernická I.P.A.

    Kde:  Národních hrdinů 3, Dolní Počernice, Praha 9
    Cena: pivo 41 - 57 Kč 
    Otevírací doba: Po - Pá: 15:00 - 22:00, So - Ne: 11:00 - 22:00

    Zahrádku u Počernického pivovaru stíní stoletý javor
    Autor: Počernický pivovar

  • 5.

    Park Riegrovy sady

    Zajít na pivo do „Riegráčů“, případně se zde podivat na hokej nebo fotbal, patří k pražské klasice. Co si provozovatel nachystal na oslavu znovuotevření? „Zákazníci se můžou těšit na čepované tankové pivo do skla, na bohatou kuchyni, se kterou nám pomáhají pravidelně se střídající food trucky, na stín stoletých kaštanů a hlavně na hokej, jelikož budeme příští týden instalovat velkoplošnou obrazovku pro co nejlepší a největší zážitek,“ říká Petr Šimek, zároveň však upozorňuje, že vše bude probíhat přesně podle nastavených protiepidemických nařízení.

    Kde:  Riegrovy sady 28, Praha 2
    Cena: pivo 55 Kč 
    Otevírací doba: Po - Pá: 13:00 - 21:00, So: 12:00 – 21:00, Ne: 10:00 - 21:00

    Na pivo a hokej jedině do Rígráčů (fotka je pořízena 22.5.2020)
    Autor: Park Riegrovy sady

  • 6.

    Restaurace Pod Juliskou

    Nedaleko fotbalového stadionu Dukly Praha se nachází Restaurace Pod Juliskou s opravdu prostornou zahrádkou, u které nechybí ani dobře vybavené dětské hřiště. Provozovatel vzal otevření zahrádky velmi vážně a celý víkend se zde na zahrádce pracuje. Stoly a lavice budou nově natřené a všude vzorně naklizeno.

    „V restauraci se čepuje 6 druhů piva. Z toho 5 stálých piv, na posledním čepu střídáme různá piva a pivní speciály pro zpestření našim stálým i náhodným hostům,“ dozvíme se na webu. Co se týče kuchyně, na své si přijdou jak milovníci česé klasiky, tak i mezinárodní kuchyně.

    Kde: Podbabská 1589/ 1, Praha 6
    Cena: pivo 37 - 52 Kč 
    Otevírací doba: Po - Pá: 11:00 - 20:00 So: 11:30 - 15.00, Ne: zavřeno

    Hned vedle zahrádky Restaurace Pod Juliskou je k dispozici i dětské hřiště
    Autor: Restaurace Pod Juliskou

  • 7.

    Styl & Interier

    Jedna z nejkouzelnějších zahrádek se nachází přímo v centru Prahy, nedaleko Václavského náměstí, tedy v místech, kde by takovýhle klid ve stínu vzrostlých starých stromů čekal jen málokdo. Kromě kávy nebo netradičních dezertů je na výběr i něco malého na zub a na osvěžení nechybí nové letní drinky.

    „Tradiční italskou pochoutku jsme povýšili na umění. Užijte si originální focaccia obrazy plné bylinek a chuti Itálie. Ani náš bar nezahálí! Inspirací pro letošní sezonu je delikátní japonská umami chuť - nenechte si ujít výjimečný koktejl Umeshu, servírovaný na ledu s limetkou,“ zve kavárna zákazníky do své zahrady.

    Kde: Vodičkova 35, Praha 1
    Cena: káva 65 - 95 Kč 
    Otevírací doba: Po - Pá: 10:00 - 17:00 So - Ne: zavřeno

    Styl Interiér
    Autor: Styl & Interiér
  • 8.

    Kavárna Čekárna

    Přímo pod vyšehradskými hradbami čeká na zákazníky i sympatická Kavárna Čekárna. „Hosté se u nás můžou těšit na pivo z branického pivovaru Moucha, výběrovou kávu do hrníčku (ano, do hrníčku!), skvělé dezerty a hlavně na klidnou a stinnou zahrádku pod vyšehradskými hradbami,“ říká majitel kavárny Stanislav Hampl.

    Kde: Vratislavova 30/8 12800 Praha
    Cena: káva 45 - 72 Kč 
    Otevírací doba: Po - Pá: 8:00 - 19:00 So - Ne: 10:00 - 19:00

    Kavárna Čekárna má zahrádku ukrytou pod vyšehradskými hradbami
    Autor: Kavárna Čekárna

  • 9.

    Terasa

    Na trochu nečekaném místě najdme podnik s výmluvným názvem Terasa. V posledním patře OC Nový Smíchov stačí projít prosklenými dveřmi, vyjít několik schodů a člověk se ocitne v zelené oáze nad smíchovskými ulicemi. 

    „Střešní bar na Terase otevírá od pondělí zatím v omezeném režimu. Od 17:00 přivítá první návštěvníky v rámci pilotního projektu. Oficiálně bar otevře ve čtvrtek 20. května. Na střeše OC Nový Smíchov zažijete jedinečnou atmosféru se spoustou zeleně, užijete si nevšední výhled na Smíchov, zarelaxujete si a hlavně si dáte kvalitní drinky od profesionálních barmanů,“ řekl Blesku manažer baru Štěpán Kundrt.

    Kde: Plzeňská 233/8, Praha 5
    Cena: káva od 45 Kč, drinky od 90 Kč, pivo od 32 Kč
    Otevírací doba: mění se, lze sledovat na Facebooku

    Oáza nad rušným Andělem, to je Terasa
    Autor: Terasa

  • 10.

    Kafé Kaple

    Jen pár stovek metrů od přeplněné Náplavky je v prostorech bývalého kláštera z 12. století ukrytá sympatická kavárna s příhodným názvem Kaple. „Hosté se mohou těšit na příjemné posezení na dvorku. Máme vychlazené plzeňské pivo, dobrou kávu, výběr kvalitních vin, ale rádi namíchame i pořádný drink. K dispozici je grill a na programu tradiční čtvrteční grilovačky, kdy pro hosty připravíme vždy originální pochoutky. Lze si přinést i svoje jídlo a pogrilovat kdykoliv s námi. Jsme i oblíbené místo na menší oslavy a soukromé akce,“ popsal pro Blesk majitel podniku Zbyněk Pšenička.

    Kde: Na Zbořenci 10, Praha 2
    Cena: pivo 45 - 49 Kč 
    Otevírací doba: Po- Ne: 14:00 - 20:00, případě pěkného počasí do 22:00

    Kafé Kaple je klidné místo přímo v centru města
    Autor: Kafé Kaple

  • 11.

    Bistro No.2

    Celé holešovické výstaviště prochází dost výraznou proměnou. Nově zde otevřely i některé zajímavé podniky. Patří mezi ně i Bistro No.2, které kromě moderního designu, který navrhlo studio Papundekl architekti, nabízí i zajímavou kuchyni.

    „V Bistru No. 2 najdete sendviče, burgery, saláty i sladké a slané chuťovky. Každý den vaříme také nové hlavní jídlo s polévkou. Používané suroviny jsou od lokálních dodavatelů a biofarem. Osvěžit se můžete dobro kávou, točeným proseccem, poctivým Plzeňským Prazdrojem i pivy od menších pivovarů. V letní sezóně půjčujeme piknikové vybavení s dekou. Prodáváme i suroviny k přípravě na nedalekém grilovišt,“ přibližuje nabídku bistro na svém webu.

    Kde: Výstaviště 67, Praha 7-Bubeneč
    Cena: káva 45 - 85 Kč  
    Otevírací doba: Po- Pá: 11:00 - 18:00, So - Ne: 10:00 - 18:00

  • 12.

    Restaurace Podolka

    Restaurace, kde si za správného počasí můžete připadat skoro jako u moře. Podolka se totiž nachází přímo u Vltavy. Na pondělní znovuotevření si zdejší tým připravil několik novinek. „Připravili jsme nový jídelní lístek a také zcela nové dezerty. Tešíme se na hosty, které přivítáme na zahrádce o 80 místech," řekl Blesku majitel restaurace Tomáš Vobořil.

    Kde: Podolské nábřeží - Přístav 1, Praha 4
    Cena: hlavní chod okolo 250 Kč
    Otevírací doba: Út - So: 11:30 - 23:00, Ne - Po: 11:30 - 22:00

    Restauraci Podolka nalezneme přímo na vltavském břehu
    Autor: Podolka

  • 13.

    Manifesto Smíchov

    Po dlouhých devíti měsících se znovu otevírá oblbené smíchovské Manifesto. „Májové počasí si návštěvníci budou moci užít pod kvetoucími kaštany v Manifestu Smíchov. Jsou tekuté časy. Otevřeme pivní zahrádku, jakou Češi milují, spolu s nabídkou pochutin a jídel z grilu, aby si o těch časech mohli spolu popovídat a nahradit si dlouhé odloučení,“ láká hosty Florian Horn, šéf provozu.

    Kde: náměstí 14. října 82/16, Praha 5
    Cena: pivo 55 Kč, platba pouze kartou
    Otevírací doba: Po - Čt: 15:00 – 22:00, Pá - Ne: 11:00 - 22:00

    Manifesto Smíchov otevře po osmi měsících
    Autor: Manifesto

  • 14.

    U Pinkasů

    Legendární pražská pivnice, kde se první půllitr Plzeňského Prazdroje načepoval už v roce 1843, což bylo vůbec poprvé v celé Praze. V době předkovidové se zde téměř nedalo sednout, restaurace byla pravidelně zavalena hordami turistů, nyní by však zážitek měl být zcela odlišný. Posezení na ulici poloprázdné Prahy, plzeň čepovaná z tanku a klasická česká kuchyně jistě stojí za vyzkoušení.

    Kde: Jungmannovo nám. 15/16, Praha 1
    Cena: pivo 55 Kč 
    Otevírací doba: Po - Ne: 10:00 - 22:00

    Legendární hospoda u Pinkasů
    Autor: Restaurace U Pinkasů

  • 15.

    Na Pekařce

    Další z klasických pivních zahrádek mají v restauraci Na Pekařce. Kromě opravdu velkorysé zahrádky je zde k dispozici i vyhřívaný altán pro 50 osob. „Při nepřízni počasí máme kromě altánku k dispozici i zastřešení velké většiny zbytku zahrádky. Nově máme pro naše hosty přichystanou i točenou zmrzlinu z Opočna,“ láká restaurace.

    Kde: Pod Pekařkou 224, Praha 4 
    Cena: pivo 49 Kč 
    Otevírací doba: Po - So: 11:00 – 24:00, Ne: 11:00 – 23:00

    Rozlehlou zahrádku i vyhřívaný altán pro 50 osob, nabízí restaurace Na Pekařce
    Autor: Na Pekařce

  • 16.

    Na Květnici

    Jeden z nejvyhlášenějších podniků v pražských Nuslích, to je bezesporu restaurace Na Květnici, která se taktéž může pyšnit zahrádkou v uctivé velikosti, kterou navíc stíní vzrostlé kaštany. V nabídce je tankový kozel nebo sudová plzeň, pochutiny k pivu i mezinárodní kuchyně. Jako jedna z mála navíc na zahrádce nabízí rezervaci místa. Zákazník si může stůl rezervovat e-mailem  den předem, případně rezervaci vyřídit telefonicky.

    Kde: Na Květnici 700/1A, Praha 4
    Cena: pivo 44 - 49 Kč 
    Otevírací doba: Po - Ne: 11:00 - 23:00

    Na Květnici si lze zarezervovat místo na zahrádce
    Autor: Na Květnici

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy