Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Školačka v Idahu postřelila tři lidi! Šesťačku odzbrojila učitelka

Autor: ČTK, ran - 
7. května 2021
13:36

Žačka šesté třídy základní školy ve americkém Rigby ve státě Idaho postřelila dva spolužáky a jednoho zaměstnance školy. Oběti nejsou ohroženy na životě. Jedna z učitelek dívku odzbrojila a zadržela ji do příjezdu policie.

Zadržená školačka vytáhla asi hodinu po začátku vyučování pistoli z aktovky a začala střílet. Nejprve na chodbě a pak venku. Podle BBC to potvrdil Steve Anderson z vedení místní policie.

Venku se jedné z učitelek podařilo zbraň střelkyni vzít a držet školačku až do příjezdu policie. Místní prokurátor médiím sdělil, že jeho úřad po vyšetření incidentu vznese patřičná obvinění, pravděpodobně z trojnásobného pokusu o vraždu.

„Je velké štěstí, že ranění nejsou v ohrožení života. Bývali by na tom mohli být mnohem hůře,“ uvedl lékař z místní nemocnice Michael Lemon novinářům s tím, že všichni tři jsou v poměrně dobrém stavu.

Postřeleného zaměstnance školy už z nemocnice propustili, utrpěl čistý průstřel končetiny, uvedla televize CNN. Obě děti v nemocnici ještě zůstávají.

Motiv útoku policie vyšetřuje. Podle zdrojů serveru EastIdahoNews nahrála dívka několik dní před útokem na sociální sítě výhrůžné video. Policie to však nekomentovala a jen uvedla, že o něm ví.

„Tohle je ta nejhorší noční můra, jaká se kdy může v nějaké škole stát,“ řekl místní školní komisař Chad Martin. „Připravujeme se na to, ale nikdy na to vlastně doopravdy připraveni nejsme,“ dodal.

Úřady ve čtvrtek zrušily výuku v celém okrese, kde se škola nachází.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání