Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Turista (28) při focení selfie spadl ze 30metrového útesu: Pak se stalo něco neuvěřitelného!

Autor: rix - 
3. května 2021
18:04

O obrovském štěstí může mluvit osmadvacetiletý turista. Ten uklouzl, když si dělal selfie na skalách v anglickém Dorsetu. Po pádu ze zhruba 30metrové výšky ho zachránila mořská hladina. Šťastlivec tak utrpěl jen velmi lehká zranění.

Krásy britského pobřeží a ikonických bílých skal si užíval mladý turista, který se následně rozhodl okamžik zvěčnit fotografií. Při pořizování selfie ale uklouzl a zřítil se z útesu vysokého asi 30 metrů. Toho si naštěstí všimla místní skupinka kajakářů. Ti neváhali a ihned pádlovali nebohému muži pomoci, uvedl deník Metro

Jakého překvapení se jim dostalo, když muž komunikoval a nejevil vážnější zranění. Turista měla štěstí. Do karet mu hrál příliv. Ani tak ale voda nebyla dostatečně hluboká. Nešťastník spadl do vody hluboké zhruba metr a půl!

„Vážně tam nebyla taková hloubka. Má neuvěřitelné štěstí, že utrpěl relativně malá zranění. Zřejmě byl při vědomí, mluvil a byl v pořádku. Měl oděrky a modřiny,“ sdělil mluvčí záchranářů Ian Brown. Ti ho poté odvezli do nemocnice k prošetření, zda nemá nějaké vnitřní poranění.

Muž si užíval dovolené společně s dalšími kamarády. Old Harry Rocks skýtají krásné pohledy, a lidé si zde tak často pořizují fotografie. Vzhledem k tomu často neváhají a stoupají si až na úplný okraj útesu. Skála je zde ale velice zerodovaná, lehce se pod člověkem rozdrolí a může se stát neštěstí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání