Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Jedlík se udusil při soutěži v pojídání tacos: Nevarovali ho, syn zažaloval organizátora

Autor: ran - 
8. dubna 2021
21:28

Dana Hutchings (†41) z kalifornského města Fresno se chtěl jen pobavit a zkusit si amatérskou soutěž jedlíků. Po sedmi minutách se ale sousty zadusil a zemřel zanedlouho v nemocnici. Jeho syn žaluje organizátora, že otce neinformovali, jaké nebezpečí mu hrozí...

Dana byl na podobné soutěži úplně poprvé. Konala se v úterý při příležitosti baseballového zápasu místního klubu, jeho vedení ale podle webu deníku Daily Mail uvedlo, že jejich zápas neměl se soutěží v pojídání tacos na čas nic společného.

I tak je syn zemřelého muže Marshall (18) dal k soudu. Viní je z toho, že otce ani další účastníky soutěže neseznámili s riziky. Dana se začal dusit po sedmi minutách. Podle jednoho ze svědků, Matthewa Boylana, se mu do té doby v soutěži dařilo.

„Pozoroval jsem ho, ve srovnání s ostatními jedl strašně rychle, tacos do něj padaly jedno za druhým, skoro ani nekousal. Vypadal, jako by ještě nikdy nejedl,“ citoval Boylana deník New York Post.

Podle něj Dana zkolaboval a padl tváří na stůl, pak se zhroutil na zem. V soutěži se nepokračovalo, byla bez náhrady zrušena a žádný vítěz se nevyhlašoval. Původně se měl vítěz kvalifikovat do soutěže „profesionálů“, jež by se měla konat v sobotu na místním hudebně-kulinářském festivalu.

gynekolog ( 9. dubna 2021 01:42 )

Je to úplně stejně blbé, jako v případě, kde jistá Američanka zažalovala firmu vyrábějící mikrovlnné trouby, že v návodu pro použití nebylo uvedeno varování, že dotyčný výrobek nesmí být použit pro usušení živé kočky po koupeli. Typičtí USA burani a možná ještě něco horšího.

krtek. ( 8. dubna 2021 21:58 )

asi mu neřekli že to má kousat, ach ti američani ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání