Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Krásná herečka z Pána času nečekaně zemřela: Mohla za to nediagnostikovaná nemoc!

Autor: jel - 
5. dubna 2021
18:14

Herečka Amii Lowndesová (†29), která se objevila ve slavném seriálu Pán Času, nečekaně zemřela na zahradě svých rodičů. Příčinou smrti byla takzvaná SUDEP, tedy náhlá, neočekávaná smrt u pacientů s epilepsií. Závažné onemocnění mozku neměla krásná herečka ani diagnostikované.

Bea, matka zesnulé dívky, řekla pro Daily Mirror, že první záchvat měla Amii před třemi lety. Navzdory tomu, jí nikdy nebyla epilepsie diagnostikována. Další záchvat měla přitom jen několik týdnů před svou smrtí.

„Amii měla záchvat poprvé v roce 2018. O SUDEP jsme se přitom dozvěděli až po její smrti,“ uvedla nešťastná máma s tím, že chce, aby se to změnilo a o nebezpečí se více mluvilo. „Amii nic nepřivede zpět, ale jestli to dokážeme, aby se i jedna další rodina vyhnula bolesti, které čelíme my, bude to stát za to,“ dodala.

Poté, co se mladá herečka v květnu roku 2020 vrátila z Londýna do Bristolu, utrpěla další záchvat. Lékaři ovšem navzdory příznakům nepoznali, že jde o epilepsii a nebyla nasazena léčba antiepileptiky. 

Při vyšetřování se ovšem ukázalo, že ani to by nejspíše nepomohlo. Riziko SUDEP je totiž vysoké i v případě, že je nemoc diagnostikována a léčena. A tak nedostatek léčby nemohl zřejmě zabránit tragické smrti mladé dívky 15. června.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi