Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Strážník našel uprostřed pustiny plačícího chlapce (10): „Bojím se, že mě někdo unese,“ zoufal si

Autor: ran - 
7. dubna 2021
22:01

Nešťastného chlapce natočil strážník v Texasu uprostřed polí, když byl na rutinní obhlídce. Zoufale popotahující dítě prosí muže o pomoc. Skupina, s níž měl chlapec překročit hranici mezi Mexikem a USA, ho prý opustila. „Bojím se, že mě někdo unese,“ říká strážníkovi na videu.

Po krajnici prašné texaské silnice kráčí malá postava, široko daleko nikdo, jen auto strážníka Úřadu pro cla a ochranu hranic. Muž vystupuje a jde za chlapcem. Vyptává se ho, co se mu stalo. 

Chlapec pláče, mluví nesouvisle, vypadá nešťastně. Strážník s ním hovoří španělsky. Dozvídá se, že ho opustila skupina, s níž nelegálně překročil hranice mezi Mexikem a Spojenými státy, uvedl web deníku Mirror.

Rodiče v jeho skupině nebyli. „Přišel jsem s jednou skupinou, nakonec mě tu nechali, opustili mě, nevím, kde jsou,“ říká přerývaně nešťastný kluk. „Bojím se, že mě tu někdo přepadne nebo unese,“ dodá s tím, že hledá, kdo by mu pomohl. Jak vyšlo najevo, do země se dostal až z daleké Nikaraguy. Oblast je navíc podle autora příspěvku plná chřestýšů. Chlapec skončil v záchytném středisku a úřady vyrozuměly jeho rodinu.

S nástupem nového prezidenta Joea Bidena do funkce se v posledních týdnech do USA hrne obrovská vlna migrantů z Latinské Ameriky. V únoru úřady na jižních hranicích zadržely 171 tisíc lidí. Mezi nimi bylo i 19 tisíc dětí bez rodičů či jakéhokoli doprovodu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání