Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hnal ho ulicemi Jihlavy a bodal a bodal: Proč musel zemřít mladík (†28)?

Autor: Jiří Čada, ČTK - 
23. března 2021
11:47

Hned několik ran nožem zasadil v sobotu v Jihlavě útočník (36) údajnému sokovi v lásce (†28). Ten zraněním podlehl v nemocnici. Pachatel si po brutální vraždě sedl na chodník a celý od krve počkal na policisty. Blesk zjistil i další detaily. Muž mezitím skončil ve vazbě a hrozí mu až 18 let.

Rčení praví: Za vším hledej ženu. V případě sobotního mordu v jihlavské ubytovně v ulici U Slunce platí. Podle místních žil zavražděný muž v pokoji se ženou, která však dle všeho dávala lásku i dalšímu obyvateli ubytovny, pozdějšímu pachateli. „Několikrát tu kvůli ní byli i policisté. Neustále mezi nimi dělala rozbroje, hádky a napadání tady byly na denním pořádku,“ popsal Blesku muž, který zde rovněž žije.

Bodal a bodal

V sobotu před třetí odpoledne se dveře ubytovny nečekaně rozletěly. „Vyběhl z nich chlap a za ním druhý, který ho neustále bodal nožem, krev stříkala na všechny strany,“ popsala svědkyně ze sousedství. „Někdo se oba snažil marně odtrhnout, pak mi zmizeli z očí, utíkali dolů ulicí,“ líčila drama.

O pár minut později se už přivolaní záchranáři snažili zastavit masivní krvácení muži, který ležel uprostřed ulice. Zakrvácený a rovněž zraněný útočník mezitím seděl opodál na chodníku a čekal na příjezd policistů. „Z místa jsme převezli do nemocnice jednu lehce zraněnou osobu a druhou v kritickém stavu,“ uvedl mluvčí záchranné služby Petr Janáček s tím, že napadený později zemřel. Mluvčí policie Dana Čírtková pro Blesk uvedla, že oba aktéři byli Češi, nikoliv cizinci, jak se původně spekulovalo.

Hrozí mu 18 let

Jak mluvčí sdělila v úterý, policisté v pondělí muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy a také z výtržnictví a téhož dne se před okresním soudem v Jihlavě konalo vazební řízení. „Soud na obviněného muže uvalil vazbu a policejní eskorta ho přímo od soudu převezla do vazební věznice v Brně. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v trvání až 18 let,“ uvedla mluvčí.

VIDEO: Jak je možné, že člověk, který nebyl psychicky v pořádku a měl časté konflikty se sousedy, vlastnil legálně drženou zbraň? Otázka, na kterou už odpověď nedostaneme. Po střelbě tohoto muže zůstalo osm nevinných obětí, které byly zrovna v době jeho šíleného rozhodnutí na obědě v uherskobrodské restauraci Družba nebo tu pracovaly.

verka1 ( 23. března 2021 12:05 )

Pi.pce se nic nestane a znova může nějaký chlap kvůli ní zabít.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání