Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slovenka Zuzana roky čeká na spravedlnost: Za smrt dcery viní lékaře!

Autor: jel - 
26. března 2021
10:53

Zuzanu V. z obce Sládkovičovo na Slovensku potkalo několik tragických událostí. Narodila se jí dvojčátka Andrea a Zuzana. Jedna z dcer trpěla rakovinou a plicní embolií, zemřela předčasně v osmnácti letech. O pět let později pochovala paní Zuzana i manžela. Další rána přišla v roce 2015, kdy druhá dcera upadla v koupelně a vypadalo to, že má pouze zlomený palec. Její zdravotní stav se během vyšetření v nemocnici zhoršil a brzy nato zemřela. Nešťastná máma ze smrti viní ošetřujícího lékaře, soudní spory už se však táhnou roky.

„Měla jsem v ní oporu. Ať psychickou či fyzickou a teď už nemám nic. Vzali mi všechno. Jsem sama jako kůl v plotě,“ řekla nešťastná Zuzana pro TV JOJ. Její dcera od malička trpěla dětskou mozkovou obrnou. V osudný den upadla v koupelně a záchranka ji odvezla do nemocnice, kde se jí přitížilo. Zvracela a ztratila vědomí. 

„Měla velké bolesti a píchli jí nějakou injekci. Dodnes nevím, co to bylo za injekci. Zachrčela a omdlela a od té doby byla v kómatu,“ popsala máma tragickou noc. Podle lékaře však nebyla v kómatu, ale po silné injekci jenom spala. Pacientku proto poslal domů. Několik hodin po návštěvě nemocnice ovšem zemřela.

Prosil o odpuštění

Podle lékařské zprávy utrpěla Zuzana tu noc epileptický záchvat, v krvi měla nízkou hladinu sodíku a chloridů a naopak zvýšený výskyt bílých krvinek a cukru. V těle měla zánět. Smrt dcery dává zoufalá Slovenka za vinu doktorovi a soudí se s ním v přepočtu o více než tři miliony korun. Spor se však táhne už dlouhé roky.

„Na základě provedeného dohledu úřad konstatoval, že zdravotní péče ze strany NsP sv. Lukáše Galanta nebyla pacientce poskytnuta správně. U pacientky s přítomným rozvratem vnitřního prostředí nebyla zajištěna dostatečná observace zdravotního stavu, případně hospitalizace v zařízení ústavní péče. Úřad vyhodnotil podnět jako opodstatněný,“ uvedl ve stanovisku Úřad pro dohled nad zdravotní péčí.

„Vzali mi i to poslední, co jsem měla. Veškerou naději,“ uzavřela smutný příběh žena. U posledního stání před ní lékař poklekl a prosil ji o odpuštění. TV JOJ požádala o vyjádření také příslušnou nemocnici, ta se však odmítla vyjádřit s tím, že nejde o jejich věc a raději se bude věnovat zvládání pandemie.

Video  Paní Zuzana roky čeká na spravedlnost: Za smrt dcery (†38) viní lékaře  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání