Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Policista Petr odřízl oběšence: Tatínek se probral z umělého spánku a je bez následků, děkuje dojatý syn

Policista Petr zachránil život pohřešovanému muži.
Policista Petr zachránil život pohřešovanému muži.  (Autor: Policie ČR)
Autor: chal - 
23. března 2021
05:20

Stačilo by přijít jen o pár minut později a všechno mohlo skončit tragicky. Děčínský policista Petr zachránil život pohřešovanému muži, který se pokusil o sebevraždu oběšením. Stoličku si zpod nohou přitom odkopnul přímo před očima Petra! Právě tomu nyní syn zachráněného muže za jeho duchapřítomný čin poděkoval.

Když dostali policisté v úterý 18. března hlášení od příbuzných 61letého muže, který dopoledne náhle odešel z práce pryč, bylo jasné, že se hraje o každou vteřinu. Dotyčný totiž v uplynulých dnech hovořil o sebevraždě.

Policisté se proto okamžitě dali do pátrání v okolí obce Dobrná, kde svědci viděli pohřešovaného naposledy, a z Prahy si povolali kolegy se speciálním přístrojem na lokalizování mobilního signálu. Intenzivní pátrání probíhalo i v noci.

Kolem půl čtvrté ráno nadpraporčík Petr Juřička z Děčína našel auto hledaného muže a v něm jeho mobilní telefon. Po chvíli v jednom z objektů pak našel i jeho samotného. Měl kolem krku uvázanou oprátku a stál na stoličce, kterou vzápětí přímo před očima policisty odkopl. Petr ho ale naštěstí včas odříznul.

Za jeho hrdinský čin mu nyní poděkoval i syn zachráněného muže. Uvedl také, že odříznutím provazu drama neskončilo. Jeho tatínek totiž skončil v umělém spánku s podezřením na poškození mozku a krční páteře. Ani jedno vyšetření na CT se v ústecké nemocnici nepotvrdilo. „Pozvolně tatínka probudili, ví, jak se jmenuje, kde bydlí, ale neví, co se stalo…“ citoval vděčného muže Týdeník policie.

Vše tak nakonec dobře dopadlo a syn mohl policistům a záchranářům s úlevou poděkovat za záchranu tatínka. „Všichni jste dali mému tatínkovi šanci a já i celá rodina vám to nezapomeneme,“ uzavřel.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Jak zastavit krvácení. Rady záchranáře Víta Samka  - Petr Němeček/ CNC
Video se připravuje ...

dietr ( 23. března 2021 10:02 )

3koda, že známe jen verzi našeho hrdiny

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání