Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Důvtipná seniorka (69) letěla třicetkrát načerno: Nejznámější černá pasažérka prozradila svoji fintu

Bezdomovkyně (69) letěla třicetkrát bez letenky: Černá pasažérka prozradila, jak se dokázala dostat přes kontrolu!
Bezdomovkyně (69) letěla třicetkrát bez letenky: Černá pasažérka prozradila, jak se dokázala dostat přes kontrolu!  (Autor: archiv, čtk/Chicago Police Department via AP)
Autor: rc - 
20. března 2021
10:46

Letět do Kodaně, Paříže či Las Vegas zcela zdarma? Marilyn Hartmanová letěla třicetkrát letadlem, aniž by si zakoupila letenky. Létání zdarma si užívala mezi lety 2002-2019. Dnes devětašedesátiletá žena, která na své podvody nakonec doplatila a skončila ve vězení, prozradila, jak se dostala na palubu letadla, aniž by se prokázala letenkou.

Šestnáct roků si létala po světě, a to zcela zadarmo! Marilyn Hartmanová (69) dokázala oblafnout letištní personál a dostat se na palubu, aniž by se u vstupu prokázala letenkou! Poprvé se na palubu dokázala dostat v roce 2002. Podfukem letěla z Chicaga do Kodaně v Dánsku. Zdarma si užila i let do Paříže. V roce 2014 podle informací britského deníku Metro se zkusila dostat do letadla, které mířilo ze San José v Kalifornii do Las Vegas, ovšem tehdy byla přistižena a zatčena.

Od soudu ovšem odešla s mírným pokáráním, a tak ve svých cestách pokračovala. Podle informací CBS News v roce 2015 se zatčení opakovalo, ale dlouho pro ni nemělo větší důsledky. Byla propuštěna po čtyřiadvaceti hodinách. Podle serveru Metro uvedla, že posléze ještě nastoupila do osmi letů. V roce 2016 byla v Chicagu odsouzena k šesti měsícům domácího vězení. Přesto si v roce 2018 zaletěla do Londýna.

V říjnu roku 2019 byla zadržena na letišti v Chicagu a soudkyně Peggy Chiampassová ji poslala na 500 dní do vězení. Navíc jí byla diagnostikována bipolární porucha, s níž se léčí. Černá pasažérka je již z vězení venku, ale má se ještě vrátit k soudu. Hartmanová, která je bez domova, pro CBS řekla, že se cítí bezpečněji na letišti než v ulicích.

Zároveň prozradila, jak se jí tolikrát podařilo dostat přes letištní kontrolu. „Sama bych nikdy nedokázala nastoupit do letadla. Tím mám na mysli, že jsem se tam dostala pomocí druhých, následováním někoho dalšího,“ řekla rovněž pro Metro, čímž vysvětlila, že se vždy někoho držela. Například se držela chlápka s modrou taškou a celníci si mysleli, že patří k němu.

Navíc během soudu v roce 2018 prokurátoři uvedli, že Hartmanová skrývala tvář za vlasy a prošla kolem dvou federálních agentů, kteří kontrolovali palubní lístky. Podle informací The Sun se snažila dostat do letadla směřujícího do Connecticutu, ale byla zastavena kontrolou a požádána, aby si sedla. Z místa však odešla, přespala v letištním autobusu a druhý den se jí podařilo dostat do jiného letadla.

VIDEO: Chesley Sullenberger. Jak hrdina „Sully“ zázračně přistál na řece Hudson bez obětí na životech.

bre-burda ( 20. března 2021 14:48 )

Autor článku si přečetl román, někdejší bestseler Artura Haleyho Letiště. Tam taková dáma byla. Tak si zkusil, jestli je stejně dobrý pohádkář.

bullshit ( 20. března 2021 11:26 )

Po zkušenostech s létáním do ciziny mi to připadá jako hoax...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání