Drobný cestující s obojkem a známkou nastoupil do tramvaje linky 5 a jel od Ústředního hřbitova směrem k Mendlovu náměstí. Dispečeři dopravního podniku vzápětí o nezvyklém pasažérovi informovali strážníky, kteří pro něj vyjeli,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.


To ovšem netušili, že psík s kadeřavou srstí, má namířeno jinam. „Na zastávce Hluboká vystoupil a přestoupil do jiné soupravy, která jela do centra města. Počkali si tak na něj na zastávce Česká,“ pokračoval mluvčí strážníků.

To už z telefonní budky volal strážníkům majitel psa, že se mu ztratila fenka světle rezavého křížence. „Sotva strážníci odvezli psa do útulku, za pár minut si ho už šťastný majitel vyzvedl,“ dodal Ghanem.


V Brně se nejedná o ojedinělý případ, kdy pes cestoval sám tramvají. „V říjnu 2016 jel statný pes na Poříčí navštívit svou mámu. V březnu 2017 cestoval z Obilního trhu středně velký pes. I jeho jízda tehdy skončila na České.  

VIDEO: Vše je o správné výchově. Tyto feny byly postrachem celé obce, jakmile se ale dostaly do správné péče, byla z nich najednou hravá stvoření.