Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Matka s přítelem hodili mrtvého Tadeáška (†4 měs.) do Labe: Policisté vznesli obvinění!

Aktualizováno -
3. února 2021
15:26
Autor: ČTK, VaB - 
3. února 2021
10:31

Policisté stíhají matku mrtvého Tadeáška (†4 měs.) z Hořína a jejího přítele za usmrcení z nedbalosti a šíření poplašné zprávy spáchané ve spolupachatelství. Muži hrozí trest odnětí svobody až na tři léta, ženě až šest let, neboť jako matka údajně porušila povinnost vyplývající jí ze zákona.

Matka dítěte loni v květnu nejprve policistům oznámila, že jí někdo zřejmě ukradl v hořínském parku kočárek se čtyřměsíčním dítětem, když při slunění usnula.

Video  Pátrání po pohřešovaném Tadeáškovi skončilo tragicky  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Následovala rozsáhlá pátrací akce. Později matka výpověď změnila s tím, že kojenec zemřel, a popsala místo, kam tělo ukryla. Po jeho nalezení následovala pitva, která vyloučila cizí zavinění smrti dítěte.

Podle policie nebyla matka v době oznámení pohřešování potomka pod vlivem alkoholu nebo drog. Vyšetřování je uzavřeno, obvinění jí bylo sděleno i na základě závěrů znaleckých posudků z různých oborů.

Matka s partnerem a dítětem podle informací iDNES.cz přespávala venku. Že by se jednalo o bezdomovce se ale říct nedá. Web dodal, že z konečných závěrů vyplývá, že dítě zůstalo dlouho v noci venku bez pořádného oblečení. Nakonec prochladlo. 

Video  Policisté našli Tadeáška mrtvého v Labi. Tělíčko bylo v batohu zatíženém kameny  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

dietr ( 3. února 2021 12:30 )

Jak můžeme psát názory, když nevíme, na co zemřel,koho to napadlo ho hodit do vody a předstírat únos.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání