„Dávejte prosím pozor na své mazlíčky na zahradách,“ napsala Barbora na sociální síť do újezdské skupiny, kam také sdílela fotografii dvou kousků jablek plných hřebíků. A přidala také popis toho, co právě zažila - krátce po poledni vyšla na zahradu svého rodinného domu, kam jako obvykle pustila svá malá štěňátka, šestiměsíční a dvouměsíční, aby se pořádně vyřádila. 

Pejsci hned vyběhli ke křoví u plotu, kde ovoce s hřebíky našli. „Omyla jsem to, abych pořádně viděla, co to je. Dotyčná osoba, která to na zahradu hodila, nechť si sní takovou ohavnost komplet sama,“ vzkázala neznámému pachateli. „Jezdí k nám návštěvy s malými dětmi a sami máme téměř pětiměsíčního syna, tak jsem ráda, že není starší a jiné děti tu zrovna nebyly,“ řekla pak Blesku šokovaná žena.

Kdo a proč by něco takového mohl udělat, je pro ni záhadou - se sousedy prý vycházejí dobře, rodina v Újezdu žije už desítky let. Případem se zabývají policisté, kterým Barbora hned vše nahlásila. „Policisté nyní zjišťují, kdo jablka na zahradu vhodil. V této souvislosti prosíme veřejnost o pomoc. V případě, že má někdo informaci, kdo jablka vhodil na zahradu či viděl někoho, kdo se pohybuje kolem zahrad v ulici Lišická a hází něco do zahrady, vše prosím sdělte policistům na linku 158 nebo předejte přímo policistům na MOP Újezd nad Lesy,“ řekla Blesku mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

Pokud by pes do jablka kousl, mohl by se podle veterinářky Martiny Načeradské zranit nebo si zlomit zub. „Pokud by ho spolkl, zvlášť pokud je hřebíků v jablku víc, hrozí, že mu propíchnou střevo. Pejsek by každopádně musel na operaci, pokud by se na to nepřišlo včas, může i zemřít,“ řekla zvěrolékařka Blesku.

„Prasárna“

Nad nepochopitelným činem kroutí obyvatelé Újezda hlavou. „Co to může být za duševního ubožáka... Snad abychom si na zahrady umístili fotopasti,“ komentovala jedna z obyvatelek městské části. Podle některých je možné, že se jedná o osobní útok někoho, komu psi vadí, ruší ho štěkotem a podobně. „Kdybyste to našla na veřejném místě, takových případů je, ale že vám to někdo hodil na zahradu - tedy jasný osobní záměr, to je opravdu vrchol,“ myslí si další ze sousedek. Variantou také je, že tam někdo jablko hodil, aby psy „zneškodnil“ a poté mohl nehlídaný dům vykrást. Řada lidí se také přiklání k tomu, že pachatelem je duševně nemocný člověk, kterému týrání zvířat přináší potěšení.  

Další se zas podivují nad tím, proč si pachatel vybral právě jablko. „To mi přijde divné, naši psi by se na jablko vyprdli,“ uvedl jeden z obyvatel. „Je tedy dost zvláštní to jablko, psům spíš buřta. Takové jablko by snědla kliďopíďo dcera, a to by byl prů*er,“ napsal další. 

Případ začal řešit i starosta Újezda nad Lesy Milan Samec (ODS). „Poprosím o informace, pokud bude více míst, kde se toto děje. Nepochopím cíl a motivaci. Hrozná prasárna,“ uvedl.

Fotogalerie
9 fotografií